ID 100113420

Najtužniji smo ponedeljkom ujutru

Garfild nije lagao kada je izjavio da mrzi „ponedeljak“. Posle vikenda, preti ponedeljak sa spiskom svojih obaveza a upravo ponedeljkom ujutru smo ubedljivo najtužniji ako je verovati istraživanjima. Saznajte i zašto je to tako.

Dugo očekivani vikend prođe dok ste rekli keks a svi znamo koji dan nam se smeška posle nedelje – ponedeljak, sa svom svojom ozbiljnošću.

Nakon opuštanja, kafenisanja, izležavanja ili ludovanja, brzo dođe vreme kada je potrebno da se vratimo u sedlo i nastavimo tamo gde smo stali krajem petka.

Rano ustajanje, još ako je kišni dan zna da se rastegne kao žvaka.

Istraživanja koja su sprovedena u Britaniji, pokazala su da je ponedeljak ujutru najdepresivniji deo dana za većinu.

Za dobar početak dana, koji nas čine srećnim potrebno je tako malo ali isto tako malo nam pokvari i jutro.

Prema britanskim istraživanjima koja su sprovedena na preko dve hiljade ljudi, lepe stvari s početka jutra koje nam uveseljavaju dan jesu spontani zagrljaji (oko 47 odsto), ljubaznost od strane nepoznate osobe (44 odsto), auto koji se zaustavlja kako bismo prešli ulicu (36 odsto) i omiljena pesma na plej listi (31).

Sa druge strane, nekako ponedeljkom ujutro više primećujemo i one negativnije događaje, koji nam se dešavaju tokom celog dana.

Neljubaznost je definitivno nešto što svima smeta (72 posto), pogotovo ako neko neće da vam se zahvali za nešto učinjeno. Za guranje preko reda, bilo da džudžite u apoteci, pošti ili marketu, izbaciće iz takta brojne pojedince (75 posto), dok je 43 posto ispitanika izjavilo da odlepi zbog bezobzirnosti drugih putnika da vas puste da siđete iz autobusa.

Nekada je dovoljno samo malo, da se dan pretvori u nešto veliko i važno.

Da li ste vi te sreće pa u svojoj okolini imate ljude, koji osvetljavaju vaša svakodnevna jutra, čak i ponedeljkom?  

foto: freedigitalphotos.net