ID 100396662
foto:freedigitalphotos.net

Spremni za nove poslovne prilike

U poslovnom svetu je neophodno konstantno raditi na usavršavanju svojih veština i dopunjavanju dragocenog znanja. Napredovanje u karijeri se ne dešava tokom noći ali ono što pojedinac može da uradi jeste da uvek bude otvoren i spreman za nove poslovne mogućnosti. Otkrijte kako.

U slučaju da ste razmišljali o novom poslu, ne bi bilo loše da budete spremni za nove izazove. Uz sledeće savete, naučite kako da budete spremni na poslovnom tržištu.

Upoznajte svoje slabosti

Bilo da ste zaposleni u trgovini, finansijama, marketingu, odeljenju za komunikacije, svakom drugom pojedincu će nedostajati barem neka veština, neophodna za dalji rad i razvoj. Budite spremni da odvojite slobodno vreme za učenje i dopunjavanje svojih veština. Obratite se kolegi, koji ima više iskustva od vas, za pomoć. Morate upoznati svoje slabosti, kako biste umeli da ih poboljšate i usavršite. Sada, kada znate u kojoj oblasti ste „tanki“ možete da se fokusirate na istu da je dovedete do perfekcije.

Istaknite svoje prednosti

Možda nemate svu pamet ovog sveta ali zato imate pojedine veštine koje su potrebne za određeni posao. Dobra komunikacija, pisanje, pregovaranje, računanje, merenje, igra, u nečemu ste sigurno dobri. Radite na tome da ih istaknete i da ih još više usavršite. Naučite da kombinujete veštine koje posedujete, one ne mogu ostati neprimećene od strane bitnih ljudi.

Radite na povezanosti sa drugim ljudima

Svako novostečeno iskustvo je dobrodošlo! Godinama radite naporno i često prekovremeno, možda i niste oduševljeni trenutnim poslovnim izborom ali naučite da budete ponosni jer to je ipak vaš rad. Vrlo dobro znate koliko je važno da budete povezani sa ljudima različitog poslovnog profila. Proširujte svoja poznanstva i negujte ih. Ne ograničavajte svoje poslovne kontakte samo na ljude sa kojima radite. Uvek napravite vreme i mesto za druge ljude, ne znate kakva vas prilika čeka iza ugla.

foto: freedigitalphotos.net