LazarDzamic fb cover 0204 e1427721304304

Lazar Džamić u Novoj Iskri                  

Dizajn inkubator Nova Iskra ima zadovoljstvo da u okviru svog redovnog edukativnog programa predstavi marketing stručnjaka i digitalnog stratega Lazara Džamića, koji trenutno radi u Velikoj Britaniji kao jedan od ključnih stratega u okviru Google ZOO-a, tima posvećenog digitalnim strategijama koji je osnovala jedna od najvećih svetskih kompanija.

Uz pomoć njegove ekspertize svoje digitalne strategije razvijale su kompanije kao što su Glenfiddich, Waitrose, Gap, Diesel, Canon, BMW, British Telecom i mnoge druge. U poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa većinom vodećih svetskih i britanskih brendova, na projektima koji su obuhvatali brojne aspekte afirmacije brendova u digitalnom domenu – od istraživanja i informacijske arhitekture do izrade nagrađivanih kreativnih i ECRM (electronic customer relationship management) strategija. Lazar takođe veliki deo svog vremena provodi pišući i držeći predavanja na teme iz domena digitalnog marketinga.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Pre petnaestak godina, naoružan teorijskim znanjem iz oblasti digitalnog marketinga Lazar Džamić je prešao iz Beograda u London gde je dobio priliku da znanje primeni u praksi kao jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji. Zaposlio se u agenciji EHS Brann 2000. godine kao njihov prvi digitalni strateg, gdje je bio ključna osoba za digitalnu integraciju i edukaciju unutar agencije i na svim važnijim projektima za klijente. 2004. godine se pridružio digitalnoj agenciji Underwired kao direktor planiranja. Posle višegodišnjeg rada u agencijama i sa mnogo važnih klijenata u svom portfoliju, početkom prošle godine dobio je poziv da pređe u Google, gde od tada radi kao direktor za brend strategije, u okviru specijalnog tima Google ZOO koji je lociran u Londonu.

U svom predavanju Gde je put za Kanzas? Kako se marketing promenio – i ostao isti, Lazar će govoriti o novoj tehnološkoj revoluciji koja je doprinela ekspanziji digitalnog marketinga, kao i o trendovima i mehanizmima kojima se mogu postići željeni marketinški rezultati. Prvi deo predavanja će biti posvećen velikim promenama u domenu savremenog marketinga, problemima koje su te promene nametnule brendovima i agencijama, kao i paradoksalnoj činjenici da je suština brendinga ostala ista. Tokom drugog dela predavanja biće više reči o “content marketingu” kao jednom od najaktuelnijih modela, kao i o trendovima projektovanim za narednih nekoliko godina i njihovom potencijalnom uticaju na polje marketinga. Digitalni prostor je prvi meta – medij koji je ikada postojao, što znači da istovremeno pripada svima i nikome. Sve to je dovelo do velikih promena u načinu na koji klijenti i agencije funkcionišu, koje ćemo pokušati da razumemo upravo kroz ovo predavanje.