ID 10075170

Previše sam seksi za druženje

“I’m too sexy for this friendship!”

Nepresušna tema za razgovor je bila i biće – da li je moguće iskreno prijateljstvo između muškarca i žene a da pri tom ni jedno ni drugo nema ni trunčice seksualnih aluzija prema svom prijatelju?

Neko će reći da duboko i iskreno muško-žensko prijateljstvo zaista postoji, dok će vas drugi ubeđivati da nema gotovo nikakve šanse da je tako nešto moguće. Da li jeste ili nije, ‘ajte da se pozabavimo ovom temom.

Bilo da ste dečak ili devojčica, u određenom periodu odrastanja i spoznaje sveta oko sebe, ste upoznavali osobe suprotnog pola. U osnovnoj školi su se takve osobe zvale “simpatije”. I zaista, baš je simpatično da se družiš sa prijateljem koji ti se pride dopada onako, nevino i neiskvareno.

Međutim, kada stasamo u zrele devojke i momke, situacija se malo komplikuje, barem što se tiče druženja sa suprotnim polom.

Prema najnovijim istraživanjima, biti prijatelj osobi koja je veoma privlačna i atraktivna je ogroman teret za nejaka pleća. Ali, sa druge strane ako želimo da započnemo druženje sa nekim, mora da postoji neki oblik privlačnosti. Nećemo se valjda družiti sa neprivlačnom i nezanimljivom osobom.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Statistike kažu da na skali od jedan do devet, po pitanju privlačnosti, većina muškaraca smatra da je njihova najbolja drugarica dobra petica, dok su devojke svojim drugarima dodelile stabilnu četvorku.

Devojke u ranoj mladosti imaju dosta drugova ali jedan je najbolji. A on je najbolji jer je nežan i spreman da sve učini za svoju drugaricu. Dečaci su takođe okruženi sjajnom ekipom ali uvek se tu nađe jedna “posebna” drugarica, koja ne odaje njegove tajne tako lako i brižno ga savetuje kako da “smuva” devojku iz teretane. Ali isto tako, on se potajno divi svojoj najboljoj drugarici i uvek će se pitati kako bi bilo da su njih dvoje u vezi.

Ipak, iskustvo je jedno a statistika je drugo, složićete se. Postoje divna muško-ženska prijateljstva koja datiraju iz ranog detinjstva ili fakultetskih dana, koja traju i danas, a neki su tek sada shvatili da se vole.

Ako ste previše seksi i atraktivni za svoje drugare, saznaćete vrlo brzo jer ćete vremenom ostati bez njih ili biti sa njima, a ako niste atraktivni, šta čekate, odma’ zovite prijatelj(icu)a na ladno pivo i kobasice iza ćoška. Taman da mu se požalite kako vas partner zapostavio ovih dana i šta vam je dalje činiti.

foto: imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net