Fondacija „dr Milena Dalmacija“

Ovu Fondaciju je osnovala Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i Fondacija „dr Milena Dalmacija“ u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju ogranizuju Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „docent dr Milena Dalmacija“.

Milena Dalmacija je docent hemije i najmlađi doktor nauka u istoriji Prirodno-matematičkog fakulteta, i tragično je nastradala u diskoteci „Kontrast“ 1. aprila prošle godine u požaru, zajedno sa još četvoro mladih ljudi.

Mlada pevaćica Ana Bebić, priključila se podršci osnivanja Fondacije „dr Milena Dalmacija“, koja ima za cilj ostvarivanje aktivnosti usmerenih na promovisanje i popularizaciju visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima.

 „Volela bih da se sećanje na mlade ljude koji su tragično nastradali u požaru nikada ne zaboravi. Ova Fondacija je prava prilika da se sećanje na moju prijateljicu Milenu i na njen uspeh, kao doktor nauka, usmeri na pomoć drugi mladim ljudima koji studiraju i koji žele biti obrazovani, uspešni i tolerantni prema drugima, zato bih pozvala sve dobre ljude da nas podrže u ovoj akciji i pomognu da ovaj Fond zaživi i da još dugo bude aktivan. Veoma mi je drago da se u okviru ove Fondacije departmen hemije, biohemije i zaštite životne sredine otvara i laboratorija koja će nisiti ime doc. dr Milene Dalmacije. “ – izjavila je Ana Bebić.

Kolege i studenti PMF-a iz Novog Sada će 1. aprila, sa početkom u 12 časova organizovati paljenje sveća u čast sećanja na nastradalu Milenu i Renata Vukovića, ali i za sve ostale nastradala u požaru u diskoteci „Kontrast“.