ID 100170900

Menjate li se?

Zbog savremenog načina života, duhovnog i materijalnog nezadovoljstva, neraspoloženje je ušlo u mnoge živote. Ipak, i nezadovoljstvo može da nas pokrene i navede na velike promene.

Ukoliko shvatimo da u našoj sadašnjosti i pored određenih dobitaka, nema životne radosti, veoma je moguće da se odlučimo za promenu u kojoj ostajemo bez svega što smo do sada stekli. Razlog za to je svest da energija koju trenutno trošimo (uzaludno), vodi samo do potpunog gubitka sebe.

Promene mogu da donesu potrebu da se povučemo iz društva, kako bismo prošli proces energetskog, duhovnog i mentalnog odvojanja od starog načina života, odnosa…, što zahteva određeni vremenski period i svakako veliku snagu. Mentalni i duhovni preobražaj katkad preležimo, ali na kraju uvek dobijamo rezultat koji nema cenu.

Promene mogu da se dese i u hodu, posebno kod onih ljudi koji veliki deo vremena provode na poslu. Da je do njih došlo, shvate tek kada se sretnu sa novim problemima, ali potpuno sposobni da ih reše.

Znaci da se menjamo, ponekad se nalaze u izraženoj potrebi za svađom, u osećaju ogorčenosti, ili u želji da dane provodimo u molitvi i tišini.

Nije retkost da oni koji su bili meta omalovažavanja od strane saradnika, postanu najbolji i najtraženiji radnici. Ono što je dovelo do toga jeste njihov mentalni i duhovni rast, prouzrokovan, često i nepodnošljivim situacijama. Nailaženje na, u ovom slučaju, poslovne prepreke, donosi iskustvo i briše strah od preuzimanja odgovornosti.

Donosite životne odluke bez straha od osude okoline, prijatelja, ili prekida veze koja vas više ne ispunjava. Odbacivanjem onoga što vas ne čini srećnima, donosi dobitak. Kraj lošeg je mogućnost za lepši i bolji početak.

Oslobodite se loših ljudi, njihovog mišljenja i svog razmišljanja o njima. Procene ko jeste, a ko nije ispao fer prema vama. Tako će nastati „Ja“, bez „Ja u odnosu na druge“. Bićete ono što jeste, na vrhuncu životne energije.

Odlukom da promenite sve ono što je loše, osetićete radost i ljubav prema sebi i drugima.

foto:freedigitalphotos.net