prijatelj

Prijateljstvo prestaje kada i trud!

Baš kao i ljubavna veza i prijateljstvo traži negu. Sve manje je slobodnog vremena i sve više nemogućnosti da se često viđamo. Ipak, sve je u našim glavama. Ako tamo izbrišemo granice, za velika i iskrena prijateljstva neće biti prepreke.

Prijateljstva najčešće prestaju onda kada mišljenja, stavovi i delovanja počnu da se razlikuju. Ukoliko prijatelj ostane bez vaše podrške i potvrde da mu verujete i poštujete njegovu odluku, imate veliku šansu da postanete uzrok njegove nesigurnosti i daljeg neuspeha.

Svaka osuda, stav, zapostavljanje komunikacije, stvara prazninu koja se vremenom sve teže objašnjava i popunjava. Jednom kada postanete daleki, teško ćete vratiti onu nevinu bliskost sa početka.

Daljina ne sme da bude prepreka prijateljstvu, jer u tom slučaju nikada nije ni postojalo. Postojao  je samo interes i popunjavanje slobodnog vremena.

Iako smo se zasitili savremenog načina komunikacije i više nego ikad smo željni da jedno drugo pogledamo u oči i razgovoramo uživo, trebalo bi da koristimo ono što nam je dato, jer sve je bolje od zapostavljanja prijateljstva.

Ukoliko ne želite da prijateljsto prestane, ne oklevajte i iskoristite prednosti savremene komunikacije. Dok postavljate svoje omiljene muzičke i druge predloge, preporuke na svojim Fejsbuk profilima, pošaljite poruku svom prijatelju. Obradovaćete ga, izmamiti mu osmeh i ispuniti ga ljubavlju.

Ma koliko da smatrate da savremenom komunikacijom sakatite ono bogato, svakodnevno i kvalitetno druženje, nemojte da odustanete.

Sasvim je sigurno da samo stalnom komunikacijom, pokazivanjem interesovanja i trudom, stvaramo mogućnost za realne dane pune ljubavi i druženja.

foto:freedigitalphotos.net