ID 100112054

Šta razdvaja parove danas?

Zajednički život, može da nas udalji od partnera. I ne samo zbog loših navika, trke za novcem, otkrivanja pravog lica… Razlog je sve više lična neostvarenost, osećaj da nismo dovoljno uspešni…

Ukoliko nismo poslovno ostvareni, a partner jeste, može da dođe do udaljavanja. Poslovno neostvarena osoba se oseća beskorisno i nedovoljno, što utiče na celokupan odnos. Dokle god nismo zadovoljni sobom, nema mira, niti udobnog doma.

Novac jeste važan za materijalizaciju života i odnosa, ali uspeh je ono što nam je još važnije. Kada kažemo “uspeh”, ne mislimo samo na novac, direktorsko mesto, medalju ili bilo kakvo društveno priznanje, već da smo dostigli ono čemu smo težili. Nije važno zbog čega osećamo uspeh, već samo da ga osećamo.

Uspeh je nekome to što konačno oseća svet oko sebe, što je okružen voljenim ljudima, što ima decu, ili dvorište puno životinja, parče zemlje na kojoj će zasaditi biljku… Uspeh osećamo kada radimo pravu stvar.

Problem je što, uglavnom, svoj uspeh merimo po drugima. Otuda i sva nezadovoljstva, loše provedeno vreme u dvoje. Međutim, ako bismo se držali svoje priče, bez želje za aplauzom drugih, doživeli bismo uspeh.

Ono što je posebno važno, jeste da se držite onog uspeha koji ste sebi zacrtali, u kojem se vidite. Ljubavnu priču ugrožava pritisak od strane partnera da grabite ka uspehu koji ne osećate, vaš pokušaj da uspete u nečemu što nije deo vas..

Zato budite iskreni jedno prema drugom. Ako mislite da niste uspešni, recite to svom partneru, ali ne očekujte da time vaš problem bude rešen. Pričajte o tome šta bi vas činilo uspešnom osobom, pa čak i onda kada znate da se to ne uklapa u vaš dosadašnji način života. Kroz razgovor i stalnu radoznalost, iskrenu zapitanost, krenite u potragu!

foto: freedigitalphotos.net