olimas looker

Masaža – dodir zdravlja i lepote        

Masaža je najstariji način očuvanja zdravlja i krepkosti. Dolazi sa istoka i stara je koliko i čovek. Ime joj potiče od arapske reči „massa“- dodir.  Njeno dejstvo na opšte stanje čovekovog zdravlja je dragoceno. Posvećeni i predani svom poslu, maseri salona „Olimas“ su nam predstavili zbog čega je masaža bitna za opšte zdravlje i koji bi tretman bio pogodan baš za nas.

U osnovi masaže je dodir koji utiče na buđenje receptora i čitavog organizma, što pospešuje bolju prokrvljenost tkiva – prouzrokuje veći unos kiseonika koji ubrzava metaboličke procese.

Mehaničkim delovanjem – masažom tela, pacijentima se opuštaju mišići, otklanja umor i stres, uspostavlja se normalan ritam disanja, smanjuje se nervoza, bol, napetost, podstiče se probava, izbacuju se toksini iz organizma, a samim tim se vraća i psihički mir i osećaj opuštenosti i blagostanja.

Masaža bi trebalo da bude bitan deo svakodnevnog načina opuštanja, lepa i korisna životna navika, kako bismo najbrže relaksirali telo i um!

Relaks masaža je najčešća i najtraženija kako u svetu, tako i kod nas.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ona je nežna, blaga i okrepljujuća. U kombinaciji sa prirodnim uljima koja su obogaćena aromatičnim biljem (limun, eukaliptus, lavanda, ruzmarin,bosiljak, narandža…), solima, mineralima utiče i na naše dobro raspoloženje, na emocije,  tako što relaksira um i vraća energetsku ravnotežu (Aromaterapija/Aroma masaža). Mehaničkim pritikom ruku, telo se masira, čime se pospešuje bolja prokrvljenost. Kiseonik se brže vezuje, te se relaks masaža preporučuje osobama koje imaju problema sa niskim nivoom hemoglobina, anksioznim osobama i onima koji su stalno izloženi velikom stresu. Relaks masaža odlično utiče na zdravlje i lepotu kože, čini je mlađom i elastičnom. Povoljno utiče na zglobove i mišiće, tako što ih oslobađa premora i niskog stepena bola.

Antistres masaža je najčešće spoj relaks i terapeutske metode masaže (refleksologija) uz upotrebu aromatičnih ulja.

Masira se celo telo, ali se ipak akcentuju refleksne tačke na licu, dlanovima i stopalima (jačim pritiskom na nervne završetke). Poput relaks masaže, antistres uspešno oslobađa telo od napetosti, bolova (u većoj meri od relaks masaže) i vraća polet i dragocenu energiju. Stimulativno deluje na nervni sistem, opušta ga i pruža osećaj mira. Odlična je za osobe koje ne vode uredan život, koje imaju problem sa poremećenim bioritmom i snom. Preporučljiva je u svim godišnjim dobima, a naročito u proleće kada nas sustigne „prolećni umor“.

[su_box title=”Olimas” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″]U samom centru Beograda, nalazi se salon za profesionalnu masažu „Olimas“, koji u svojoj ponudi sadrži preko 30 vrsta masaža koje obavljaju visokoobučeni fizioterapeuti-maseri, s višegodišnjim radnim iskustvom. Zbog svoje profesionalnosti i  visokog kvaliteta usluga,  salon je dobio i nagradu od međunarodnog žirija za „Najbolji centar za masažu u Srbiji“. [/su_box]

(nastaviće se)