ID 100177964

Pitanja koja vam otkrivaju posao iz snova

Ne postoji bolja motivacija da damo više sebe, nego kada se bavimo poslom koji volimo. Shvatili ste da niste zadovoljni trenutnim poslom ili kompanijom za koju radite, vreme je da to stanje popravite. Razmislite o sledećim korisnim pitanjima jer će vam upravo ona biti putokaz do posla koji je kao stvoren za vas.

Setite se vremena, kada ste se bavili stvarima koje su vas činili srećnim. To može da bude faza iz detinjstva ili period iz studentskih dana. Dopada vam se taj osećaj, zar ne?

Svakom pojedincu je bitna fleksibilnost, dobra zarada i siguran posao. Da li postoji magičan ključ za otvaranje pravih vrata i pronalaženje posla iz snova? Ne.

Ono što možemo da učinimo za sebe jeste da protrčimo kroz sledeća pitanja, možda baš ona upućuju na posao kojim biste voleli da se bavite.

✴ Kako izgleda vaš idealan dan?

Pokušajte da saznate šta je ono što vas tera da se pokrenete i da radite a ne pada vam teško. Razmislite o načinima kako biste taj svoj idealan dan uklopili u posao koji volite.

✴ Da li ste timski igrač ili samostalac?

Oktrijte svoje strasti. Da li više volite da radite u kolektivu ili ste više sami svoji. Vođeni tome, možete da selektujete poslove na poželjne i nepoželjne i napravite svoju listu zanimanja, koja vam se uklapaju u posao iz snova.

✴ Da li biste voleli da radite u prirodnom okruženju ili u kancelariji?

Možda ste sanjalica, umetnik, kreativac koji voli da bude bliži prirodi i zbriše od gradske vreve a možda ste tip osobe koja voli halabuku, dešavanja, sastanke, hitrost, trenutno delovanje.

✴ Da ste spremni da putujete ili ne?

Ako vam nije mrsko da spakujete svoj život u dva kofera i nastavite ga na sledećem odredištu, to može dosta da pomogne u smisli traženja posla u inostranstvu ili drugom gradu.

✴ Da li više volite da radite na nekom projektu ili po ugovoru?

Većina pojedinaca se opredeljuje za praktičan put pa bira poslove po ugovoru, što znači da se drže rutine svakodnevnog odlaska na posao. Neki pak, možda bi više voleli da rade na nekom projektu, pa kada ga završe imaju lufta za svoju dušu i tako u krug.

Sagledajte sva pitanja i ispitajte svoj postojeći posao. Pokušajte da otkrijete zašto vam se dopada trenutni posao. Ako ne uspevate da otkrijete, možda je vreme da menjate posao.

foto:freedigitalphotos.net