ljubav jeftina zabava 626

Ljubav, jeftina zabava

Predstava za sve

Ono što velikom broju parova nedostaje jeste poštovanje kao i lično usavršavanje. Nedovoljan duhovni razvoj, odražava se loše i na ljubavno delovanje. Skloni smo javnim raspravama i otkrivanju svoje intime pred nepoznatima. Takvim ponašanjem, govorimo da ne poštujemo ni sebe ni partnera…

Priča o bivšim ljubavima omiljena je tema mnogim osobama. Svako od nas imao je život ”pre”, međutim nikom nije milo da sluša o našim prošlim ljubavnicima. Nije strašno ako ponekad, onako kroz priču i pomenemo nekog ko nam je veoma značio, ali ukoliko se ime pojavi još nekoliko puta u kraćem vremenskom periodu, sigurno je da će voljena osoba da pomisli da nismo načisto sa svojim osećanjima.

Ukoliko imamo potrebu da pričamo o bivšim ljubavima, sasvim je moguće da se radi o strahu od nove veze , kao i o tome da želimo da proverimo koliko je osoba pored nas posvećena. Na ovaj način pokušavamo da izmerimo količinu njene ljubomore, odnosno emociju.

Nedostatak poverenja u voljenu osobu, može da dovede do velike svađe na javnom mestu. Posebno ako ste u klubu u kojem svira bend po vašoj meri, a vi zatražite pesmu sa tugaljivom tematikom. Ono što vam sleduje jesu pitanja zbog čega ste nesrećni, za čim (kim) patite i sve lako i brzo dobija oblik žestoke rasprave.

Nesigurnost i nepoverenje, dovode do potrebe da čitamo poruke na mobilnom telefonu i društvenim mrežama našeg partnera. Međutim, velika je verovatnoća da sve te poruke koje se nalaze u njegovom mobilnom telefonu ili Fejsbuk stranici, od strane suprotnog pola, ne znače ništa. Da se ne biste opteretili i umislili kako postoji neko treći, držite ruke podalje od poruka koje ne pripadaju vama.

Pravo da odnos stavite pod znakom pitanja i zatražite istinu, imate samo onda kada se pojave očigledne promene u odnosu.  Ljudi često ni sami ne znaju zbog čega se dopisuju sa nekim (najčešći razlog je strah i nepoverenje), ali takođe istina je i da mnogi ne odgovaraju na virtuelni flert. Ako ste već zavirili i naišli na nešto sumnjivo, dobro pogledajte da li je sve tako kao što izgleda.

Poštujte emociju voljene osobe. Ako ste sigurni da vas partner voli, nemojte da dozvolite da proradi ono loše u vama, da postanete neko ko se poigrava sa iskrenim emocijama i uništava svaki lep momenat.  Ako i osetite da  vas obuzima misao da sa osobom pored vas možete da radite šta želite, okrenite se sebi i priznajte da je to loše. Ne dozvolite da vam poraste Ego, jer on smanjuje ljubav i toplinu u vama.  To što vas partner voli, ne znači da će voleti i vašu lošu stranu. Ljubav se ne podrazumeva, ona je plod našeg neprekidnog rada, razumevanja, tolerancije, napretka, lepe reči i podrške.

Nikada ne izgovarajte ružne reči, jer je to odlika siromašnog duha. Ne vičite jedni na druge na javnim mestima, ne razbijajte čaše, telefone i ne razbacujte se osećanjima. Pored partnera i sebe, možete da ozledite i okolinu. Ovakvo ponašanje nije dokaz emocije, već haosa koji živi u vašoj glavi, duši i telu.  Nepristojnim ponašanjem govorite da ste neko koga treba izbegavati u svakom smislu.

Ljubomora, koja je odraz straha, veličanje svega iz prošlosti, sumnja, pa bila ona opravdana ili ne, govore da ste zarobljeni u svom duhovnom rastu, da ste psihički slabi i skloni padovima. Radite na sebi, poštujte parntera i njegov život . Lepo ga volite. To ćete uspeti ako uspostavite pravila koja podrazumevaju jedno. Lepo ponašanje.

 Ne mučite partnera svojim simpatijama. Ne okrećite se vidno za drugim osobama i ne pričajte koliko vam je bilo lepo u prošlim vezama. Sad ste tu, živite u sadašnjosti i volite onog pored vas. Nikada se ne zna kad možete da ga/je izgubite. Ukoliko se i dogodi po koja ružna reč, uvek pustite da prođe 24 časa, da vam se slegnu emocije i razum počne da govori. Videćete koliko će sve biti lakše i lepše. Tako vaša ljubav neće biti jeftina pozorišna predstava, a odnos će postati mnogo dublji i čvršći.

Prestanite da mučite jedno drugo, gradite svoj um i negujte emociju…

foto:David Castillo Dominici at FreeDigitalPhotos.net