Program Final2

Fondacija Novak Đoković, nakon stranih eksperata dr Šafali Sabari i dr Gabora Matea, okuplja vodeće stručnjake iz regiona na konferenciji “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice”

Ratko Varda otkriva isproban recept kako postati šampion, stručnjaci za rani razvoj i adolescenciju kako da se vi i vaše dete bolje razumete: Konferencija Fondacije Novak Đoković sutra u MTS dvorani

Fondacija Novak Đoković sutra organizuje svoju prvu regionalnu konferenciju o roditeljstvu 10. maja u MTS dvorani, pod nazivom “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice”. Nakon inspirativnih i veoma posećenih gostovanja dr Šafali Sabari i dr Gabora Matea, Fondacija Novak Đoković je odlučila da okupi domaće i regionalne stručnjake koji će deliti svoje dragoceno znanje, veštine i iskustva na temu roditeljstva, ranog razvoja i adolescencije.

Pored stručnjaka za rani razvoj i adolescenciju, svoja iskustva na ove teme podeliće i javne ličnosti. Tako, na panelu “Stubovi roditeljstva: Kako zadržati bliskost uprkos svakodnevnim izazovima odrastanja”, pored prof. dr Jelene Vranešević i dr Aleksandra Misojčića, govoriće i glumica Danijela Vranješ, a na temu adolescencije “Bolne istine: Šta se dešava kada potiskujemo osećanja?”, uz Adrianu Pejaković i Vesnu Brzev Ćurčić, učestvovaće i Bojan Boki Ivković, glumac, muzičar i voditelj, ali i tata dvoje tinejdžera. Slavni košarkaš Ratko Varda govoriće na panelu Putem šampiona, koji vodi nekadašnja FED kup reprezentativka Srbije, Ana Jovanović, autorka ovog programa, a prisutnima će otkriti proveren recept kako postati šampion.

Program Final

Prihod od konferencije namenjen je adaptaciji vrtića u Užicu, kako bi se proširio njegov kapacitet i što veći broj mališana imao mesto u jaslenim grupama. Time se dodatno približavamo ostvarenju misije Fondacije Novak Đoković da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima mesto u vrtiću.

Konferencija “Roditeljske perspektive: Osećanja i jasne granice” sastoji se od dva celodnevna programa – Rani razvoj, koji će se odvijati od 9:30 do 17h u velikoj sali, kao i Odgajanje tinejdžera, koji se dešava u istom periodu u sali broj 6. Osim toga, tokom celog dana u različitim terminima (detalji dostupni na sajtu Fondacije) održavaće se i interaktivna predavanja, gde će predavači raditi sa manjim grupama na teme za koje su eksperti.

Program konferencije namenjen je pre svega stručnjacima – psiholozima, pedagozima, vaspitačima, nastavnicima, učiteljima, profesorima, logopedima, defektolozima, medicinskim i socijalnim radnicima – ali i roditeljima i svim brižnim osobama dece u ranom razvoju i/ili adolescenciji, i kao takav akreditovan je od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i priznat kao oblik stalnog stručnog usavršavanja.

Još mali broj preostlih karata dostupan je na sajtu Tickets.rs ili na ovom linku.