ID 100209476

Nije teško biti fin

Ako ste kojim slučajem, ovih dana primetili oko sebe nedostatak „dobrote“, niste jedini. Namrštene face, džangrizave tetke, nervozni putnici, nestrpljivi pešaci, kao da su svi upali u fazu „mrzitelja“ i zaboravili na ljubaznost prema drugima. Nije teško biti fin, učinite da svet bude ljubaznije mesto.

Osmehujete se, umete da se zahvalite i poželite dobro jutro komšiji za sedmog sprata, vi spadate u tabor ljubaznijih. Onaj tabor sa nedostatkom „dobrote“ bi trebalo da nauči kako je lepo biti ljubazan prema nekome jer na taj način čini da čitavo društvo bude prijatnije i bolje mesto.

Budite ljubazni prema sebi

Svi mi imamo iza sebe dobre i loše dane. Bitno je da cenimo sebe (ne previše, ali ne ni premalo) i budemo dobri prema sebi. To bi značilo da sa vremena na vreme dozvolimo sebi više opuštanja, koju kocku čokolade više, po koju trač partiju sa drugaricom. Veoma je važno da se pojedinac drži pozitivnog stava, jer će se samo tako osećati bolje i zračiće posebnom energijom, koja će se širiri i na druge ljude.

Biti dobar ne znači i biti slab

Koliko ste puta do sada čuli da biti fin znači isto što i biti naivan prema drugima? Mi se ne slažemo sa ovom tvrdnjom. Ljubaznost nije opasna i loša, ljubaznost može da bude poželjna i hrabra osobina. Ako je neko ljubazan, to znači da je u njemu snaga dobrote. Verujte, snaga dobrote je nemerljiva i u mnogim situacijama tako privlačna i magična!

Budite čovek prema drugima

U današnjem digitalnom svetu tehnologije, pojedince ne vide dalje od svog fensi telefona. Ne obraćaju pažnju na ljude oko sebe, već na one koji se „nalaze“ u telefonu. Setite se, kada ste poslednji put proćaskali neobavezno sa strancem o lepom vremenu, dobrom pabu ili zanimljivom filmu? Postanite otvoreniji za interakciju sa drugim ljudima, svet će momentalno biti lepši i zabavniji.

foto: freedigitalphotos.net