sef e1418162374988

Loš šef ugrožava vezu

Za uspešan ljubavni odnos, potrebno je da budemo snažni, svesni sebe i svojih kvaliteta. Uloga nezadovoljnog radnika, koju danas nose i žene i muškarci, prenosi se na ljubavni život i čitavu porodicu, a loš šef je često baš i uzrok opadanja kvaliteta ljubavne veze.

I naši roditelji su imali uspehe i padove. Ma koliko jako da su se voleli, svaka mama je imala svoje tužne dane, a mnogi su bili prouzrokovani baš očevim ćutanjem. Razlog njegove tišine, često je bio taj što muškost nije smela da poklekne, pusti suzu i kaže problem. Ako se to i desi, muškarac bi se osećao još bespomoćnije i bezvrednije.

Danas se većina suzdržava od puštanja suze, ne zbog skrivanja slabosti, već da voljenu osobu ne bi zabrinula – što je, svakako, napredak.

Šta je to što može da nas rastuži i u srećnoj vezi?

Tačno je da je jedino važno da se volimo, poštujemo i da budemo zdravi. Međutim, taman što osvestimo ovu istinu, sa prvim problemima na poslu, bacimo je u zaborav. Loš šef je često uzrok opadanja kvaliteta ljubavne veze.

Uloga nezadovoljnog radnika, koju danas nose i žene i muškarci, prenosi se na ljubavni život i čitavu porodicu.

Ponižavanje od strane nadređenog, rad bez jasnih zaduženja, neredovna i nedovoljna plaćenost, donose psiho-fizički umor. Zbog nesposobnosti da razmišljamo, planiramo individualne i zajedničke akcije, gubimo kvalitet života. Smanjuje nam se osećaj bliskosti sa partnerom i seksualna energija.

Šta bi trebalo da uradimo?

Oduprite se svom šefu sa jasnim argumentima. Ne budite drski, već razumni. Ukoliko smatrate da je njegovo ponašanje neprikladno, da je zavladala autoritarnost, recite svoje mišljenje. Ukoliko prećutite, postaćete samo umoran i neiskorišćen potencijal, sa nedovoljnom količinom zarade i velikom voljom da date otkaz.

U periodu nemogućnosti da voljenoj osobi date najbolje od sebe, energiju možete da povratite nežnim rečima, stvaranjem tople atmosfere.

Gubitak seksualnog interesovanja, ne shvatajte kao znak da je ljubav prestala, već kao normalnu pojavu u nepovoljnoj situaciji.

Nikako ne smete da pokažete nerazumevanje, da “navaljujete” i ubrzavate proces oporavka. Dan po dan, stvari će se dovesti u red.

Progovorite uvek kada se osećate ugroženo. Učinite svoju poslovnu ulogu jasnom i jakom, čime god da se bavite. Ne dozvolite da isfrustrirani, ili jednostavno loš šef, ugrozi vaš emotivni život.

foto: freedigitalphotos.net