ID 100335945

Draganina jesenja agenda

U slučaju da očajnički tražite spas od kišnih dana, koji su nam definitivno obeležili oktobar, moja preporuka može da bude dobro planirana jesenja agenda! Kulturnih sadržaja i zabave ima na sve strane, a oni će nas izbaviti iz sivila.  Najzanimljivije sam već izdvojila za vas, a vaše je samo da hrabro zakoračite napred i da budete na pravom mestu u pravo vreme.

Neko je rekao da se najbolje stvari dešavaju slučajno. Slažem se sa tom konstatacijom, stim što bih dodala da nije zgoreg nekada planirati neke događaje, kako bismo bili sigurni da ćemo se nečega ili nekoga i dočepati.

Ovo je moja jesenja agenda koju ovog oktobra rado delim sa vama. Nadam se da ćete u njoj pronaći inspiraciju i za sebe, a u koliko imate još neki predlog, pišite mi brzo u komentaru.

Poetika horora, Dejan Ognjanović

Veruje da ste i vi ovih dana razmišljali o predstojećem 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji će se održati od 25. oktobra do 1. novembra na Beogradskom sajmu. Ako ste napravili listu želja naslova koje planirate da pazarite, obavezno pridodajte i „Poetiku horora“, našeg domaćeg pisca Dejana Ognjanovića. Ova knjiga će vam pružiti uvid i analizu nekih od najreprezentativnijih dela horora, počev od gotskih romana pa sve do modernijih naslova. Knjigu prate zanimljive ilustrovane crno-bele fotografije, crteži samog autora i dela, koja su obrađena kroz ovu zanimljivu studiju.

Rođendan Delta City-ja

Ako ste planirali da ovih dana sebe častite modernim džemperom, toplom jaknom ili udobnim i kul čizmama, posetite Delta City od 30. oktobra do 1. novembra. Verovali ili ne, baš u tom periodu jedan od najpoznatijih šoping molova u našoj zemlji proslavlja 8. rođendan. Neki od najpoznatijih modnih brendova poput Esprit-a, C&A, Office Shoes-a i drugih, odobravaće sjajne popuste za verene kupce, koji će se kretati od 20 pa sve do 50 posto! Deo rođendanskog slavlja uključuje i dečiji maskenbal povodom Noć veštica, koncerte i brojna iznenađenja.

Kafa i cigarete – Pozdrav iz Beograda, Atelje 212

Svi ljubitelji pozorišne umetnosti, kao i poštovaoci kreativnog stvaralaštva poznatog reditelja Džima Džarmuša, trebalo bi sebi da rezervišu mesto u Atelju 212. Upravo tamo će se odigrati 1. novembra predstava „Kafe i cigarete – Pozdrav iz Beograda“, koja je posvećena filmu Džima Džarmuša „Coffee and Cigarettes“. Ceo život, koji obuhvata slučajne susrete, sreću, tugu, različite sudbine, teme, bolje se shvataju uz kafu i cigarete.

Dukatos, limun kolač med

Novi ukus, novi užitak i može da se konzumira tokom celog dana. Dukatos, idealna kremasta poslastica donosi novi ukus za jesenje tmurne dane u vidu kolača, limuna i meda. Ako ste sladokusac, nema sumnje da nećete moći da odolite a da ne otrčite do obližnjeg marketa i pazarite divne ukuse u malom. 

foto: freedigitalphotos.net