SKRB3408

NOVA KOMEDIJA U MADLENIANUMU: FELIKS I DORIS

U Operi i teatru Madlenianum posle dve dramske premijere u ovoj sezoni (DA KRENEMO ISPOČETKA i GOSPOĐICA JULIJA) počelo se sa pripremama novog dramskog projekta – komedije FELIKS I DORIS koji bi trebalo da se prvi put izvede na Maloj sceni 9. decembra 2021.

Pravi pozorišni biser, romantičnu komediju FELIKS I DORIS američkog pisca Bila Menhofa, režira maher tog žanra, mnogostruko nagrađivana rediteljka Olja Đorđević koja je u Madlenianumu sa velikim uspehom postavila komediju Jurija Poljakova KOFERČE. Ovu predstavu ćemo u obnovljenom izdanju sa novim glumcima, Sofijom Juričan kao Sonjom i Petrom Mihailovićem kao Fjodorom, imati prilike ponovo da gledamo od 28. novembra.

FELIKS I DORIS je ljubavna priča o dvoje ljudi sa margine koji kroz komad pronađu ne samo ljubav jedno prema drugom, već pronađu i sebe same, sopstvene identitete. Divno je što se ta lepa i duboka ljudska priča razvija kroz urnebesno komične situacije i što će u vremenu kada je smeh lek publika moći da bude okrepljena i usmerena ka optimizmu.

Neverovatnu DORIS, netipičnu manekenku i glumicu, tumači već dugogodišnja ljubimica publike Madlenianuma, izvanredna Vanja Milačić. Njen partner FELIKS, neostvareni pisac u komadu, je gost iz Subotice, prvak njihovog teatra, fantastični Vladimir Grbić.

U autorskom timu predstave su i kompozitor Irena Popović Dragović, scenograf Damjan Paranosić, koreograf Milica Grbić Komazec, saradnik za scenski pokret Mirko Knežević i saradnik za scenski govor Saša Latinović.

Komad koji je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka i koji je bio vredan i kultne ekranizacije, gde su u filmu The Owl and the Pussycat nastalom po tom delu glavne uloge tumačili Barbara Strejsnd i Robert Retford, sigurno će doneti radost na scenu Madlenianuma i postati jedno od omiljenih pozorišnih mesta u teškom vremenu u kojem živimo.

foto: Zoran Škrbić