plakat lk Vlasina

Selekcija radova Likovne kolonije „Vlasina“

Publika će na izložbi imati priliku da pogleda selekciju radova svih učesnika kolonije od 2018. do 2023. O značaju Likovne kolonije „Vlasina“, koja je prošle godine obeležila održavanje jubilarnog pedesetog saziva, od 11. aprila pa do 11. maja u Velikoj galeriji Doma kulture Studentski grad. Organizator je Leskovački kulturni centar.

Na otvaranju izložbe, govoriće: Sanja Conić, direktorka LKC, Ivana Ristić, urednica likovnog i tribinskog programam LCK, Nina Todorović, selektorka 45-50 saziva kolonije i Maida Gruden, urednica likovnog programa DKSG45.

Tokom poslednjih šest godina u radu Likovne kolonije „Vlasina“ učestvovalo je i za kolekciju LKC-a svoje radove je ostavilo 64 eminentna umetnika različitih generacija (od toga dvoje pisaca). Sazive je pratilo pet kustosa, takođe po pozivu selektorke.

Likovna kolonija „Vlasina“ je od 2018. godine promenila svoju dotadašnju praksu i unapredila koncept i način rada, što je u poslednjih pet godina dalo značajne rezultate. Uspostavljene su nove, sada već redovne prakse: kolonija je postala multimedijalna, međunarodna, rad saziva prati kustos po pozivu selektora i piše tekst za katalog, ustanovljen je novi dizajn kataloga, uvedene su multimedijalne prezentacije učesnika koje ostaju kao deo video i foto dokumentacije Leskovačkog kulturnog centra – važno svedočanstvo vremena i materijal koji može da posluži novim generacijama studenata umetnosti za proučavanje i razvoj ličnih umetničkih poetika.

Izložbu podržali: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Leskovački kulturni centar, Grad Leskovac