TOP JE BIO VREO

Počinje FEST: 70 000 karata prodato uoči otvaranja

Ove godine umesto kanskog pobednika, čast da otvori FEST 28. februara u 19h u Sava centru imaće dugoočekivani film domaće produkcije – Top je bio vreo. Na otvaranju će se predstaviti i ekipa filma (Anita Mančić, Tihomir Stanić, Bojana Maljević i drugi) na čelu sa rediteljem Bobanom Skerlićem.

Da je FEST omiljena manifestacija našših sugrađana govori činjenica da je do otvaranja festivala prodato preko 70 000 karata. Miljenik publike je Grand Budapest Hotel Vesa Andersona koji je poneo laskavu titulu prvog rasprodatog filma na FEST-u, čemu se približžava i Nimfomanka Larsa fon Trira. Jošš uvek ima karata za većinu filmova.

U sledećih deset dana, u pet bioskopskih sala biće premijerno prikazano čak sedamdesetpet filmova u devet programskih celina, a gledaoci će moći da prate glavni program i u Novom Sadu, gde će takođe biti prikazan deo filmova. Crvenim tepihom Sava centra ove godine prodefilovaće brojni gosti, na čelu sa Rejfom Fajnsom, Patrisom Lekontom, Kristofom Gansom, Stivom Kuganom i Stivenom Frirsom.

FEST traje do 9. marta.