Bolesna žena ugljen pastel i tuš na papiru 50x70 2014 e1415011956741

Vladimir Lalić: Deformiterra – radovi na papiru

Otvaranje izložbe crteža mladog, međunarodno priznatog umetnika i ovogodišnjeg laureata nagrade za crtež Fondacije Vladimir Veličković – Vladimira Lalića, na kojoj će biti izloženi njegovi radovi iz nove neizlagane serije crteža pod nazivom „Deformiterra – radovi na papiru“ biće održano u subotu, 8. novembra u 19h u Galeriji Zečević.

Nakon svečanog otvaranja uslediće žurka u ovoj kultnoj galeriji gde će umetnik 14-om samostalnom izložbom proslaviti svoj rođendan i sedmu godinu izlagačke umetničke karijere. Izložbu će otvoriti istoričarka umetnosti Mirjana Bajić, a svi zainteresovani će moći da posete izložbu do 22. novembra 2014. godine.

Posle velike i izuzetno dobro posećene izložbe u Galeriji Haos održane u januaru ove godine, gde je autor Vladimir Lalić izložio opus crteža „Iznutra i dublje” koje je radio tokom rezidencionalnog boravka u Cité internationale des arts u Parizu, i za koje je dobio prvu nagradu „Fonda za crtež Vladimir Veličković“, sada nas očekuje predstavljanje nove serije radova ovog autora.

Naš intervju sa mladim umetnikom možete pročitati u rubrici LW intervju.