10258722 1652953151652900 1329177832189105447 o

Veliki šabački Giveaway

Belgrade Giveaway u saradnji sa Humanim Srcem Šapca organizuje veliki šabački Giveaway. 15. aprila od 12 do 18h u prostorijama Ekonomsko-trgovinske škole organizovaće se prikupljanje konzervirane hrane, garderobe, kućne hemije i sredstava za higijenu, za najugroženije porodice iz Šapca i okoline.

[su_quote cite=”Belgrade Giveaway”]U saradnji sa Humanim Srcem Šapca, ovaj put imamo mogućnost da uručimo pomoć direktno pojedincima ili porodicama kojima je pomoć najpotrebnija. Na taj način imamo cilj da probudimo empatiju kod ljudi i bolje razumemo potrebe socijalno ugroženih.[/su_quote]

Akcija Belgrade Giveaway je nastala pre tri godine u cilju da pokrene lančanu reakciju solidarnosti medju ljudima. Nakon prve akcije koja se zasnivala na objavi motivacionog videa na društvenim mrežama, pokret medju mladima je uzeo maha, nakon čega su se mnogi mladi entuzijasti ujedinili i napravili niz humanih akcija u svom gradu.

Do sada je najuspešniji bio “Veliki Novogodišnji Giveaway” u Mikser Hausu u Beogradu, koja je brojala više od trideset volontera i više od tri tone donacija u vidu garderobe, hrane, pelena za decu i odrasle, sredstava za higijenu i slično.

Akciju su podržale mnoge velike firme i poznate ličnosti. Sve dosadašnje akcije su održane isključivo na bazi doniranja materijalnih dobara i zalaganju organizatora i volontera, bez ijednog dinara novčanih donacija.