Screen Shot 2014 11 03 at 11.40.18 e1415011382708

Besplatna škola astronomije u DOB-u

Dom omladine Beograda, u sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, po drugi put raspisuje otvoreni poziv polaznicima za ŠKOLU ASTRONOMIJE u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta u Beogradu i organizacijom Banka Znanja.

Namenjena je mladima od 15 do 25 godina a održavaće se u 16 termina od 11.11. do 30.12, i utorkom (od 20 do 22č) i nedeljom (od 18 do 20č) u Domu omladine Beograda.

Broj učesnika je ograničen, a učešće podrazumeva neophodno predznanje iz matematike i fizike. Prijave se vrše mejlom na radionice@domomladine.org.

Potrebno je poslati svoje lične podatke, kontakt broj telefona i kratko motivaciono pismo. U prijavi je korisno navesti i vannastavne aktivnosti, osvojene nagrade ili ocene za koje verujete da su vam od preporuke. Prednost će imati kandidati sa neophodnim predznanjjem iz matematike i fizike. Rok za slanje prijava je petak, 7. novembar, a prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima lično, putem mejla do 9. novembra.

ŠKOLA ASTRONOMIJE namenjena je onima koji su veoma zainteresovani za prirodne nauke, naročito astronomiju i astrofiziku, naročito onima koji planiraju da svoje školovanje nastave u oblastima astronomije, astrofizike, astroinformatike, računske mehanike i astrodinamike.