google ima svoj foursquare

Google ima svoj Foursquare

Latitude servis polako sazreva

Čak i ako niste korisnik Foursquare servisa, čuli ste za njega – servis pomoću koga možete svima da javite gde ste ili gde ste bili. Ipak ovo nije jedini servis ove vrste koji postoji u Internet sferi. Predstavljamo vam novi Google Latitude…

Google Latitude je sastavni deo Google Maps aplikacije, aplikacije koja vam nudi pregled mapa celog sveta, ali može poslužiti i kao navigaciona aplikacija (nisu sve države podržane za navigaciju). Google Latitude je usluga koja je do skoro omogućavala da svima iz vašeg Google imenika javite gde se trenutno nalazite. Za razliku od Foursquare usluge, koristeći Latitude, niste ograničeni na već registrovane objekte već jednostavno izaberete bilo koju poziciju na mapi. Ipak, osnovna ideja jeste da vaš uređaj, kojim određujete vašu lokaciju, sam odredi poziciju i memoriše vaš položaj.

Looker Weekly na Latitude

Bez posebne pompe, Google je Latitude servisu dodelio i rang listu na kojoj se vaša pozicija određuje na osnovu broja prijava preko ovog servisa. Vaša pozicija na ovoj rang listi je povezana sa Google+ servisom. Samim tim, Google je krenuo u napad i na ovom polju, gde su Foursquare i pomalo Facebook držali sigurne pozicije. Nova verzija Latitude servisa još uvek nije dostupna svima, ali možemo očekivati da će na mnogim uređajima uskoro stići notifikacija da možete preuzeti ažuriranu verziju.

Looker Weekly je već na Google+ i Latitude-u. Pridružite nam se.