Kreativno mentorstvo

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni program u Srbiji koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture promovišući mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.

Narednog vikenda u Beogradu se održava polugodišnje okupljanje i trening za učesnike i mentore programa, na kojem će oni dobiti dodatne smernice i alatke za lični i profesionalni razvoj u okviru mentorskog odnosa i izvan njega.

Grupu mentija čini 22 perspektivnih profesionalaca iz umetnosti, kulturnog nasleđa, kreativnih industrija, obrazovanja, menadžmenta kulture, kulturne politike, aktivizma, komunikacije i srodnih oblasti iz više gradova Srbije. Oni su dokazali posvećenost razvoju društva kvalitetnim i značajnim radom u svom profesionalnom polju i poseduju duh promene i napretka, proaktivnost i kreativnost.

Svi koji su zainteresovani da saznaju više o ovom programu i mogućnostima da se uključe, kao i da upoznaju učesnike i mentore programa pozvani su na Mikser Festival u subotu, 6. juna 2015. godine, kada će se održati prezentacija “Sve što se želeli da znate o Kreativnom mentorstvu”, speed dating radionica “Upoznaj mentora!” i predavanje Branimira Brkljača “Zaboravljanje je novo učenje”.

Naredni konkurs za učešće u ovom programu očekuje se na jesen tekuće godine a više informacija o “Kreativnom mentorstvu”, drugim relevantnim i srodnim inicijativama, kao i različite materijale u vezi sa temama kojima se program bavi možete dobiti prateći facebook stanicu programa, web sajt ili kontaktirajući organizatore na email info@kreativnomentorstvo.com

O ciljevima, tehnikama i metodama programa moguće je pročitati u priručniku “Kreativnog mentorstva” koji možete besplatno preuzeti sa ovog linka.

Program okuplja 22 mentorska para i traje od februara do decembra 2015. godine. Obuhvata 10 mesečnih sastanaka mentorskih parova, na kojima diskutuju o izazovima sa kojima se menti susreće, zatim treninge i radionice o mentorstvu, ličnom i profesionalnom razvoju i drugim temama od značaja za uspešan rad mentija, okupljanja svih učesnika radi otvaranja mogućnosti za saradnju, kao i priručnik i druge informativne materijale.

Pokrovitelji programa su The Headley Trust, SBB, Medicon, Ambasada Švedske u Beogradu, Titan Cementara Kosjerić i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Program se sprovodi u partnerstvu sa British Council-om, Unfold Transformation, Terra Panonica, Gi Group Hr Solutions, Vizartis štamparijom, Novom Iskrom i UK Parobrod.