Screen Shot 2015 05 13 at 15.53.55

Imaš pravo da znaš zatvara Štrih

Završno veče i dodela nagrada prvog Pozorišnog festivala „Štrih“ Kulturnog centra „Čukarica“ biće održano u subotu, 23. maja sa početkom u 19 časova.

Pre dodele nagrada za učesnike Festivala i zvanice biće izvedena predstava „Imaš pravo da znaš“, autorski projekat Ane Simović, koja nije ušla u uži izbor Festivala, ali je po mišljenju selektora, Gorana Cvetkovića, treba pogledati.

Predstava je performans na temu trgovine ljudima, podržan od strane Ministarstva omladine i sporta RS i opštine Velika Plana, koji je po formi objedinio verbalni i neverbalni teatar. Izvodi ga omladinska trupa CZK „Masuka“ Ona je bila podrška istoimenoj kampanji Udruženja građana „Svet reči“, koje se niz godina bavi ovom problematikom.

Nakon predstave biće dodeljene nagrade stručnog žirija.
Žiri u sastavu: glumica Branka Pujić, novinarka i urednica Kulturne redakcije RTS-a, Marija Miljević Rajšić i reditelj Petar Stanojlović odlučiće ko će dobiti glavne nagrade Festivala:
„Čitačka voda“ za najbolju režiju, „Čitačka voda“ za najbolje integrisani štrih, nagrada „Olivera Marković“ za najbolju žensku ulogu, nagrada „Milan Srdoč“ za najbolju mušku ulogu, „Viteško srce“, za najbolju žensku epizodnu ulogu i „Vitez Žarko“ za najbolju mušku epizodnu ulogu.

Na Festivalu biće dodeljena i nagrada za najbolju predstavu po oceni žirija publike koja nosi naziv „Gazda Stojko Čukar“, kao i nagrada medijskog pokrovitelja.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju završnoj večeri 1. Pozorišnog festivala „Štrih“ na Čukarici.