Kochetov Quintet e1432217025280

Džez za Dž: Kočetov Kvintet

Na trećem koncertu u novom ciklusu Džez za Dž, u subotu 23. maja u sali Amerikana od 13 časova nastupiće grupa Kočetov Kvintet (Kochetov Quintet).

Kočetov Kvintet čine: Maks Kočetov (saksofonista), Branko Marković (kontrabasista), Ksenija Kočetova (vokal), Aca Pejčić (pijanista) i Aleksandar Cvetković (bubnjar).

Trenutno se Kočetov Kvintet smatra za džez sastav sa najatraktivnijim repertoarom u regionu, a krajem 2014. su izdali debitantski album pod nazivom “IT’S TIME FOR JAZZ”.

“Moram priznati da smo dobili veliku podršku i pohvale od kolega i džez kritičara širom sveta. Za nas to predstavlja veliku stimulaciju za dalji rad, kreativnost i razvoj. S obzirom da je ovo prvi koncertni nastup u Beogradu, ovom prilikom ćemo izvoditi samo numere sa albuma „IT’S TIME FOR JAZZ“.”, kaže Ksenija Kočetova, i dodaje: “Do kraja godine nam je u planu promovisanje prvog albuma na međunarodnoj džez sceni, a počeli smo i sa pripremom drugog albuma koji uskoro planiramo da snimimo u inostranstvu.”

Ksenija Kočetova, smatra da projekte kao što je „Džez za Dž“ Doma omladine Beograda treba podržavati posebno zbog mlađih generacija koje možemo na ovaj način da zainteresujemo za džez: “Možemo podići kulturu naše zemlje na jedan viši nivo, i upoznati omladinu sa ovom vrstom muzike. Nadam se da ćemo ubuduće imati i veliku medijsku podršku ovakvih projekata, kako bi zajedničkim snagama podigli nivo kulture i svesti našeg naroda na svetski nivo.”