food 2673724 1920

Jaje sendvič: bum, tras, spreman za čas!

Osnova ovog zavodljivog i ukusnog sendviča jesu jaja i divni hleb od kukuruza. Doručak koji se sastoji od proteina, vitamina i pečenice da se zamasti brk, učiniće da jaje sendvič nećete jesti samo ustima, već i sopstvenim očima. 

Svaka promena je uvek dobrodošla a mi ćemo ovog puta da vam damo sjajnu ideju, kako da samo drugačijom pripremom namirnica, spremite svoj doručak na zanimljiv i veoma ukusan način.

Za ovog neodoljivog đavolka, biće potrebno da odvojite sledeće sastojke: dva jaja, humus (ukus po izboru), rukola, kačkavalj, avokado, maslinovo ulje, pečenica/pileća prsa, kukuruzni hleb. Sve navedene sastojke možete pazariti u gotovo svakoj bolje snabdevenoj prodavnici.

I ono što je posebno važno jeste da u svojoj kuhinjskoj škrinji imate manji tiganj, kako biste mogli lepo da ispečete jaje. Potrebno je da umutite jaja u ispečete u tiganju poput omanje palačinke sa obe strane, dovoljno je peći dva, tri minuta na srednjoj vatri. Na kriški kukuruznog hleba, namažite humus (naš izbor: bundeva) u srednjem sloju. Odmah preko humusa dodajte 2 parčeta fino isečene pečenice, zatim jaje, preko toga odmah nekoliko listova kačkavalja, i za kraj divne, zelene rukole. Sendvič pripremljen na ovakav način zaista postaje pravi šmeker među sendvičima. Kao dodatak ili kao salaticu, isecite avokado na tanje krišččice, vrlo malo posolite i dodajte preko avokada dve, tri kašike maslinovog ulja.

Priznaćete, veoma brzo se priprema a tako dobro izgleda i ukus mu je božanstven. 

foto: pixabay.com