Grupa Queen bolja od analgetika

Slušanje dobre i kvalitetne muzike je nešto bez čega većina pojedinaca ne započinje novi dan.

Da muzika ima pozitivnog uticaja na čoveka, znamo svi, odavno već. Da li ste znali da će pesma „Bohemian Rhapsody“ grupe Queen, da vas izleči bolje od bilo kojeg analgetika?

Bilo da smo loše raspoloženi, melanholični, tužni ili ni tamo ni ovde, muzika ima „žicu“ uz pomoć koje nas vraća na pravi put.

Prema poslednjim istraživanjima, oko devedeset odsto ljudi je priznalo da sluša sjajnu muziku, kada se suočava sa problemima ili se oseća malaksalo i bolešljivo.

Da li ste znali da je upravo pesma „Bohemian Rhapsody“ grupe Queen najbolje sredstvo za dizanje raspoloženja i osećaja blagostanja i teranja bolesti?

Ako je verovati istraživanjima, istog trena kada se osetimo nemoćnim i bolešljivim, ne bi trebalo da posežemo za medom i limunom, već za grupom Queen.

Od izbora koji se sastojao od deset pesama, „Bohemian Rhapsody“ se našla na prvom mestu Britanaca kao najslušanija melodija. Ovu pesmu, koja traje skoro šest minuta, sa sekcijama balade, opere, hard roka sluša oko trideset odsto muškaraca i dvadeset i kusur žena.

Inače, pesmu „Bohemian Rhapsody“ je napisao pevač Fredi Merkjuri i traje tačno pet minuta i pedeset pet sekundi. Pesma je objavljena 1975. godine. Iako se naslov pesme ne javlja nigde u tekstu, to je jedina pesma koja je četiri godine bila prva na top listama širom Britanije.

Hajde baš da probamo, sledeći put kada nam potonu sve lađe.

foto: YouTube