prirodom do energije 708

Prirodom do energije

Lepota duše i tela

Posle radnih dana i velikog umora ono što morate da uradite jeste da se dobro odmorite i pravilno nahranite. Ukoliko radite preko svojih fizičkih i psihičkih mogućnosti, a uz to jedete samo jaku, prženu hranu, osetićete veliko nezadovoljstvo. Rad je stvorio čoveka, ali ono što bi svako trebalo da uradi jeste da omogući svom telu da se revitalizuje.

Svi radimo kako bi došli do zadovoljstva, ali katkad dođe i trenutak kada postanemo pasivni, nezaonteresovani, pa i ravnodušni. Razlog tome je nedostatak životne energije. Za našu obnovu potreban je dobar san, ali i fizička aktivnosti.

Obična šetnja sa najboljim prijateljem, partnerom, odličan je način da povećate energiju. Ono što je najvažnije u periodu kada vam je već svega preko glave, jeste ljubav prema sebi.

Buđenje svesti o pravilnom načinu života, glavni je element ljubavi prema sebi. Zdrava trpeza je na prvom mestu. Svi smo već negde načuli koliko je zdravo da unosimo voće i povrće u njihovom prirodnom obliku. Mnogi ljudi su veoma odlučni u odbijanju konzumiranja sirove hrane, posebno ako kažemo grašak, karfiol ili brokoli. Ipak, sve ovo je veoma zdravo ukoliko se jede termički neobrađeno. Možda mislite da ne biste mogli da se odreknete omiljenih ukusa, ali sve je u glavi. Sveže voće i povrće, pa i u kombinaciji, carstvo su predivnih ukusa, samo ako im pružite šansu.

Svi već dobro znamo da se kuvanjem uništavaju vitamini. Činjenica je da dobar deo našeg neraspoloženja proističe upravo iz loše ishrane. Kako je telu već potrebna dodatna energija da preradi kuvanu hranu, ne možemo da se osećamo potpuno zdravo i odmorno. Iz tog razloga ne bi bilo loše da se u trenucima neraspoloženja, pozabavimo novim načinom ishrane, ako ne za sva vremena onda bar povremeno.

Detoksikacija je veoma bitna kako zbog fizičkog zdravlja tako i zbog psihičkog. Konzumiranjem sirove hrane vi čistite organizam, dobijate energiju, ali ne i kilažu. Osećaćete se lako i zdravo.

Što se ukusa tiče, sve je dozvoljeno. Kombinujte voće i povrće po boji, budite kreativni. Istražujte nove ukuse, dobićete novi dan, čvršći i lepši san.

Čak i povremeno unošenje sirove hrane, poboljšaće vaš ten, kosu, nokte. U svakom slučaju deluje na lepotu i duše i tela. Prijatno!

foto: Tijana Janković