prirodni izgled je u trendu 910

Prirodni izgled je u trendu

Šminka u 2012.-toj

Novi trend u šminkanju obradovaće mnoge devojke. Ove sezone, bićete moderne ako vaša šminka odaje utisak prirodnog izgleda. Kako da istaknete svoju lepotu, prikrijete nedostatke i budete modernog izgleda, saznajte kroz nekoliko saveta…

Prirodno oblikovane, deblje obrve, mat ten i ružičasti obrazi, obeležiće trend šminkanja u ovoj godini.

Ten – inspirisan 80-tim i 90-tim

Da biste postigli ovaj izgled potrebno je da vam ten bude mat. Najbolje je da izaberete puderastu podlogu. Nanosite je od sredine lica ka spolja, kako ne biste izgledali kao da nosite masku.

Rumenilo – ružičasti obrazi

Prirodan izgled tena je najlakše postići dobrim odabirom rumenila. Ako želite da izgledate zdravo, kao da ste se “zarumeneli na suncu”, upotrebite ovaj jednostavan trik. Prvo nanesite bronzer tako što ćete stegnuti obraza i napraviti grimasu “ribe”. Potezima od uveta ka sredini obraza četkom stavite bronzer. Nakon toga, nasmejte se i nanestite roze rumenilo na jagodice, i to od obraza ka uvetu.

Obrve – zaboravite pincetu

Mnoge dame će odahnuti, jer je vreme da odlože svoje pincete. Prirodni izgled podrazumeva i fino oblikovane, ali što prirodnije obrve. Dovoljno je da ih začešljate, u pravcu od oka ka čelu, i da pažljivo makazicama skratite višak dlačica. Potpuni izgled možete da postignete tako što ćete “rupice” popuniti olovkom, koja je za nijansu-dve svetlija od vaše boje kose.

Oči – dominantne trepavice

Setite se kakve je trepavice imala čuvena Tvigi – to je izgled kakav je poželjan ove sezone. Sve što vam je potrebno je uvijač trepavica i dobra maskara. Nanesite je u bogatom sloju, i pročešljajte češljićem za trepavice kako biste izbegle grmuljice. Uveče možete da dodate i par veštačkih trepavica samo na krajevima. Za izlaske, takođe, možete da ulepšate svoj pogled metalik senkama.

Usne – prirodni tonovi

Usne uokvirite olovkom. Nanesite karmin koji je za nijasnu tamniji od boje vaših usta. Na kraju utapkajte malo pudera u prahu. Ako vam ovo ne odgovara, dovoljno je da nanesete samo sjaj.

Za dramtičniji, večernji izgled možete da izaberete, roze, ljubičasti, crveni ili karmin u boji korala.

foto: Tijana Janković