Resnik 1

Velika akcija čišćenja Beograda

U najvećoj i najmasovnijoj akciji čišćenja do sada, u okviru projekta „Zajedno za lepši komšiluk“, u subotu, 26. septembra, više od 200 volontera i komšija zajedno je čistilo predeo oko jezera u Resniku, na inicijativu Grada Beograda i kompanije SBB.

Od početka realizacije projekta „Zajedno za lepši komšiluk“, u toku protekla dva meseca, očišćene su lokacije u osam gradova u Srbiji, dok je u Beogradu očišćeno više lokacija, kao što su park kod zgrade Rudo 2, Rtanjska ulica, deo ulice Vojislava Ilića i druge.

„Kompanija SBB, sa svojim mobilnim eko timom, priključila se velikoj akciji čišćenja Grada Beograda, sa željom da udruženim snagama postignemo velike rezultate. Ponosni smo što je ova akcija naišla na veliki odjek među komšijama i građanima. Nastavljamo dalje sa akcijama čišćenja u Beogradu, ali i gradovima širom Srbije, kako bismo doprineli podizanju svesti građana da svakodnevnim postupcima možemo da damo svoj doprinos očuvanju životne sredine i lepšem komšiluku.“ – istakla je ovim povodom Jovana Lukić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije SBB.

Pored Beograda, akcije čišćenja se organizuju i u više od 15 drugih gradova širom Srbije u partnerstvu SBB-a sa lokalnim samoupravama. Akcije obuhvataju uređenja brojnih lokacija – pešačkih zona, parkova, platoa i površina ispred zgrada na kojima se ljudi najčešće okupljaju.