ID 10054122

Kako da postanemo privlačni?

Ples sadrži emocionalnu, duhovnu, intelektualnu, seksualnu, fizičku energiju, zato je najbolji za širenje svesti i postizanje životnog zadovoljstva. A samo zadovoljni smo privlačni.

Različiti ritmovi, karakteri igre, pokreti, podižu nam samopouzdanje i osećaj zadovoljstva, sreće. Savladavanjem plesnih figura, postajemo vešti, popravljamo koordinaciju. Tada shvatimo da je negovanje tela kroz pokret veoma bitno za udoban život. Ne zbog definicije mišića i uspravnog hoda koje postižemo, već zbog osećaja lakoće, sposobnosti da uživamo u sebi.

Nezadovoljstvo fizičkim izgledom, nije retkost. Takvi osećamo napetost na ulici, u kući, na poslu… Kupovinom skupe i markirane garderobe želimo da smanjimo nezadovoljstvo. Međutim, kako je, na taj način, naša privlačnost vezana za stvari, problem je samo trenutno rešen. U nezadovoljnom telu, ni duh ne može da se razvija. Takvi nismo sposobni da živimo u sadašnjosti.

Ples ne može da reši sve naše probleme, ali kako je sve u glavi, rešava one glavne. Plesom razvijamo levu i desnu hemisferu mozga čime povećavamo kvalitet života.

Ma koliko da vam ples nije u svesti, muškarce i žene, kod potencijalnog partnera, privlače ritam i lepota kretanja. Ma koliko da devojka i momak lepo izgledaju, nedostatak ritma jednog od njih, može da smanji uzajamnu privlačnost.

Ritam može da se nauči. Dovoljno je da vam neko pokaže na šta da obratite pažnju dok slušate muziku, kako da brojite i postaćete sigurni u svoje plesne pokrete. Ne rađamo se bez ritma. Ako ga nemamo, jasno je da smo ga zapostavili tokom odrastanja.

Sklad je privlačnost. Nije potrebno da imamo maleni nos, razvijeno telo i krupne oči, određenu visinu… Potrebno je da savladamo pokret i omogućimo energiji da kruži. Tako uspostavljamo unutrašnju ravnotežu i postajemo skladna celina.

Za privlačnost koju donosi ples nikad nije kasno. Ljudi se, često, zbog godina ne usuđuju da dođu u plesnu školu. Sramežljivi su i misle da to ne mogu. Ipak, ne postoji starosna granica kada je igra u pitanju. U plesnu salu su svi dobrodošli.

Plesom pokrećemo emociju, duhovnost, intelekt, seksualnost, postižemo lakoću pokreta i lep izgled. Ko ne bi poželeo sve to da ima, bilo da je muškarac ili žena, star ili mlad? Veliku privlačnost, zavodljivost steći ćete upravo uz pomoć ove aktivnosti.

Sa odlukom da zaplešete, gradite život puno radosti i zadovoljstva.

foto: freedigitalphotos.net