Voćni napici za snagu i energiju

Raspoloženi, energični i jaki

Dolazak proleća je idealan period da pomalo eksperimentišemo sa pojedinim voćem i povrćem kako bismo napravili divne i zdrave koktel-obroke koji će nam očistiti organizam, povratiti energiju i raspoloženje! Zato, pravac u nabavku po zdrave voćke i povrćke!

Za kratko vreme zaboravite na sokove iz tetrapaka i limenki koji su siromašni vitaminima. Napravite sebi zdrave sokove u kojima ćete uživati. a koji pritom u sebi neće sadržati veštačke zaslađivače, boje, arome i tako dalje. Potreban vam je mikser ili blender, i, eto, za posluženje savršenih koktela!

Koktel za jak imunitet

Nema ničega boljeg za jak imunitet od vitamina A, B i C. Ovi vitamini žive u pojedinim voćkama kao što su limun, pomorandža, ribizle. Takođe, koktel neće gubiti na ukusnu i značaju, ako dodate i kašiku meda. Kombinujte po svojoj želji i povratite snagu i sprečite pojedine infekcije koje nam prete iz svakog ugla.

Koktel za energiju

Bilo da se bavite sportom ili ne, tek koktel od hladno ceđenih sokova se preporučuje svima koji žele da „pucaju” od energije. Ovaj koktel možete napraviti od banane, šargarepe, pomorandže, zelenog čaja, nane. Za tili čas vam se energija vraća i osećate će se sjajno!

 

Koktel za čišćenje organizma

Za vreme zime, većina ljudi se ugoji i uglavnom konzumira masnu i jaku hranu kako bi imali snage da doguraju do kraja radnog dana. Sa dolaskom proleća došlo je i vreme za čišćenja orgnizma od masnoće i otrova. Nutricionisti svima preporučuju kupinasto voće kao odličan čistač otrova koji nam se nalaze u organizmu. Naime, ono što bi trebalo da pijemo jeste surutka od kupinastog voća koju možemo da pazarimo u radnjama i prodavnicma zdrave hrane.

foto:publicdomainpictures