prolecna akcija 852

Prolećna akcija

Ne propustite sjajne prilike

Pravi je trenutak da uradite sve ono što ste poželeli da započnete ili promenite u ovoj godini. Iskoristite lepo vreme za kurseve, sportove na otvorenom, putovanja, a možda čak i na lov na popuste…

Proleće je idealan trenutak za akciju. Tim povodom, izdvojili smo za vas nekoliko predloga kako da u lepom vremenu uživate punim plućima.

Kursevi

Upisi su u jeku. Ako je to vaš izbor za prolećne dane, do leta možete da budete bogatiji za novo znanje i diplomu.

Kraj marta i početak aprila je vreme kada možete da se odlučite i prijavite na neke od kurseva. U mnogim školama jezika baš sada traje upis. Ako želite da naučite nov jezik ili da osvežite staro znanje, iskoristite prolećne termine da to i ostvarite. Cena kurseva zavisi od broja časova, ali neke od programa možete da nađete i po ceni od oko 50 €.

Takođe, sada je i momenat i da zaplešte. Potražite plesnu školu koja vam najviše odgovara, po programu i lokaciji, i zakoračite u prve prolećne plesne korake.

Sezona je i upisa u škole računara, pa ako ste želeli da unapredite svoje znanje i obogatite svoj CV onda se odlučite za ovu vrstu kurseva.

Sport na otvorenom

Vremenske prilike ovog godišnjeg doba idealne su za sport na otvorenom. Fizička aktivnost na blagom suncu i svežem vazduhu probudiće naš zimom uspavani organizam i vratiće sjaj i zdravu boju našoj koži. Pri tom, ukoliko se odlučite za rekreaciju na otvorenom, moći ćete da je prilagodite vašem rasporedu, kondiciji, a i da uštedite na novcu.

Šetnja

Ukoliko do sada niste bili fizički aktivni, onda je šetnja idealna fizička aktivnost za vas. Šetnja pored reke je veoma blagotvorna i opuštajuća. To je pravi antistres i lagani povratak kondiciji.

Trčanje

Trčanje je ozbiljna fizička aktivnost koja će vam omogućiti da zaista budete u formi. Da trčite možete bilo kuda, ali mi vam preporučujemo da se, ukoliko je to moguće, “sakrijete” od gradske vreve. Košutnjak, Ada, SC Olimp, kej… prave su gradske oaze sporta i rekreacije.

Biciklizam

Ne zaboravite ni biciklizam. Prijaće vam vožnja na dva točka. Jedino, moraćete ipak da izdvojite koji dinar za iznajmljivanje ovog prevoznog sredsta (oko 150 dinara/sat).

Roleri

Počela je i sezona rolera! Ovo je rekreacije u kojoj uživaju sve generacije. Ako ih do sada niste vozili, neka ovo proleće bude prilika da se odvažite i oprobate u ovom sportu. Ukoliko nemate rolere, takođe možete da ih iznajmite (oko 200 dinara). Na Adi Ciganliji možete i da upišete školu vožnje na rolerima.

Sportsko penjanje

Sportsko penjanje je veoma zanimljiva fizička aktivnost za koju možete da se prijavite kod veštačke stene na Adi Ciganliji. Cena kursa je oko 1 500 dinara.

Tu je i nezaobilazni tenis, kao i košarka, badminton, ali i Tai Či.

Izlet  – prolećna romantika

Izleti su prava prolećna uživancija, a mogu da budu i veoma romantični. Spakujte užinu i prostirku i pravac u prirodu. Otiđite do Avale, na Košutnjak ili do Zvezdarske šume. Uživajte maksimalno na idealnoj temperaturi.

Izlet može da bude, kao što smo rekli, romantičan, ali i veoma lep i sadržajan način da provedete vreme sa prijateljima. Još ako ponesete loptu, frizbi ili rekete, zabavi neće biti kraja.

Proleće je inspirativno i pokretačko godišnje doba, a mi smo puni energije i elana. Iskoristite to što nam lepo vreme pruža i odaberite neku ili sve aktivnosti koje smo vam ovom prilikom predložili.

foto: Tijana Janković