velika uzbudjenja manje kilograma 870

Velika uzbuđenja, manje kilograma

Od paljenja sveća, preko poljupca i seksa, do vitkosti

Svi već dobro znamo da je redovna seksualna aktivnost, koji ne podrazumeva učestalost već kvalitet, veoma važna u očuvanju zdravlja čoveka. Ona povećava imunitet, cirkulaciju krvi, smanjuje bolove i reguliše hormone.

Što se psihe tiče, za nju je neprevaziđen. Seks jednostavno donosi radost i zadovoljstvo, naravno opet samo ako je onaj kvalitetan (sa osobom prema kojoj gajimo emocije i sa kojom se i fizički poklapamo) u pitanju. Dokazano je da su osobe sa redovnim seksualnim aktivnostima zadovoljnije i uspešnije na svim poljima života. Takođe se na ovaj način smanjuje rizik od oboljenja srca, astme, karcinoma. Ove osobe mirno spavaju, nemaju hemoroide, niti ubrzano lupanje srca. O povišenom pritisku i da ne govorimo. Svi smo shvatili koliko je seks bitan za zdravlje, međutim on je i idealan način da skinete višak kilograma. Poznati muzički hit 90-tih, „Dijeta”, najbolje opisuje pomenuto.

I ne samo seks, već i poljubac, pa i paljenje sveća kao pripreme za seksualni užitak, tope kalorije. Verovali ili ne, prema izvorima, poljubac skida čak 10 kalorija u minutu. Paljenje sveća, kažu naučnici skida 3 kalorije, dok podešavanje muzike za ljubavnu igru 10 kalorija. Posle pripremanje ambijenta i poljubaca, pretpostavimo da ubrzo dolazi do svlačenje. Ova radnja, ako je činite sami, skida 8 kalorija. Međutim, dejstvo je veće ako skidate sebe i partnera. Tada gubite čitavih 18, dok se u strastvenom skidanju oslobađate 26 kalorija.

Kada govorimo o uzbuđenju, brojevi prelaze u trocifrene. Početak uzbuđenja skida 149 kalorija, a ni pad nije zaludan. On odnosi 0,5 kalorija. Kada se uzbudite ponovo, skidate otprilike jedan sladoled, tj. 213 kalorija.

Kada su poze u pitanju, misionarska muškarcima oduzima 273, a ženama 115 kalorija. Po ovome možemo da zaključimo da „pomfrit uživanju”, bez problema, možete da se prepustite samo ukoliko vam sledi seksualni odnos. Stvar je fenomenalna kada je orgazam u pitanju. Verovali ili ne, više kalorija ćete da izgubiti ukoliko glumite orgazam i to čak 360 kalorija. Dok u pravom gubite 127.

Na kraju uglavnom dolazi do oblačenja. Ako se oblačite polako tj. u sopstvenom ritmu gubite 32 kalorije, ali ukoliko situacija zahteva brzinu, izgubićete čak 811.

Računica je čista, pa izvolite. Ukoliko hoćete da se oslobodite više kilograma neka vaš redovan seks uključi velika uzbuđenja, skidanje sebe i partnera, kao i brzo oblačenje. Što se orgazma tiče, bolje dva prava, nego jedan lažan!! Uživajte!

ilustracija preuzeta sa: wiki