fbpx

Prolećno razgledanje Beograda iz tramvaja

Klackava avantura

Interesantna činjenica jeste da se autobusi i danas baš i kao nekada nalaze prvi na listi prevoznih sredstava turista. Za turiste koji se upute u Srbiju, najposećenija stanica je Beograd. Ali, pogodite! Od nedavno je moguće pravo prolećeno razgledanje naše prestonice direktno iz tramvaja!

Kada na scenu nastupi lepo vreme, sa svojom prijateljicom zvezdom koja nas greje, ljudi se raduju neobaveznom ćaskanju i dugim šetnjama, pa nije slučajno što su šetališta, ulice, restorani i parkovi prepuni sveta.

Beograđani su nadaleko poznati kao veoma gostoljubiv narod koji zna da uživa i da dobro pojede, ali i da ugosti turiste kako iz inostranstva, pa tako i iz ostalih krajeva naše zemlje. Priznajte, barem jednom u svom životu ste ugostili nekoga ko ne potiče iz glavnog grada.

Ako niste motorizovani, u bilo kom smislu, a pritom nemate ni predstavu o tome koji je najbolji način da prikažete srce glavnog grada svom gostu, možete da se odlučite za turističko razgledanje Beograda tramvajem.

Maršuta

Ova tura obećava. Razgledanje tramvajem traje oko sat vremena i program obilaska je besplatan. Pa, krenimo redom.

Ako poželite da se ukrcate na tramvajče sa svojim „kompanjerosom”, vaša klackava avantura bi izgledala ovako: glavno polazište se nalazi kod okretnice Zoo-vrta. Kada se ukrcate nastavljate dalje vožnju ulicom Tadeuša Košćuška, sa stajanjem i zadržavanjem kod Kalemegdana. Dalje se vozite pored pristaništa, Karođorđevom ulicom, Nemanjinom, Resavskom, Bulevarom Kralja Aleksandra do Vuka, zatim Kraljice Marije, Džordža Vašingtona preko Cara Dušana do Beka. I tu se iskrcavate.

Prijavljivanje i termini 

Trebalo bi da znate se prijavljuje uz ličnu kartu, kao i da je broj mesta ograničen.

Termini razgledanja Beograda tramvajem se obavljaju petkom od 19h do 20h na srpskom jeziku, kao i od 20h do 21h na engeskom. Subotom od 17h do 18h na našem maternjem jeziku i od 18h do 19h na engleskom.

Svi zainteresovani za ovu „klackavu” avanuturu mogu da se prijave u Turističkom informativnom centru koji se nalazi u Knez Mihajlovoj ulici.

Onda, neka vožnja počne!

foto: Tijana Janković

More Stories
Poznati grčki instruktor joge u Beogradu