Screen Shot 2017 02 28 at 15.26.38

Novi hit u ishrani: mleko od graška

Ukusno, pitko, neobično, dolazi u različitim ukusima, a pritom je puno hranljivih sastojaka. Stiže nam mleko od graška! Ako ste pomislili da je zelene boje, ne brinite, vizuelno se ne razlikuje od običnog mleka a daleko je zdravije, tvrde nutricionisti.

Ljubitelji dobrog i zdravog ukusa nikako ne mogu da ostanu ravnodušni na brojne novitete, koji nam sleću na rafove marketa širom sveta. Novi i drugačiji ukus, zanimljiva ambalaža i namirnica, koja stiže obrađena i spakovana u drugačijem obliku od svog primarnog, svakako privlači pažnju.

Grašak je definitivno zvezda među artiklama u prodaji ovih poslednjih meseci, jer nam stiže u pitkom stanju kao mleko.

Mleko od graška ima osam puta više proteina od bademovog mleka, kao i čak 50 odsto više kalcijuma od ostalih mlečnih proizvoda. Mleko stiže u originalnoj beloj ambalaži, kao i sa aromom vanile i čokolade. U sebi sadrže 32 grama omega masnih kiselina, koja štiti organizam od raka.

Mleko od graška takođe ima više vitamina D i gvožđa, a ovo je posebno važno za pripadnice nežnijeg pola.

Kompanija, koja se bavi proizvodnjim zdravih namirnica, između ostalog i mleka od graška, ističe da je potražnja za mlekom velika. Potrebno je samo da se potrošači isključe iz scenarija da je mleko zeleno, bezukusno i bljutavo. Mleko od graška je bez dodatog šećera i veoma kremasto i ukusno.

Ovo, za sada, veoma neobično mleko se pravi od žutog graška. Prilikom obrade graška, povlače se sve hranljive materije iz graška i mešaju se sa vodom i suncokretovim uljem. Dobijen rezultat je mleko od graška a ukus je sličan mleku od badema.

Nama ostaje jedino da sačekamo da se mleko od graška pojavi na rafovima naših marketa pa da probamo.