2instagramIMG 1591

Ultimativno pravilo “nude” šminke

Foto: Miss Stills Photography

Šminka: Star Makeup Studio

Model: Ana Milićević Božić

Prirodan izgled i svežina blistavog tena je nešto što je do skoro bilo rezervisano samo za holivudski sjaj i glamur. Međutim, sada takvo lice možete da imate i vi. Zato pažljivo pročitajte savete profesionalnog šminkera, koji će vam otkriti tajne “šminke bez šminke”, odnosno neodoljivog i seki “nude” izgleda.

Biti našminka a da to ne izgleda tako, veština je pravih majstora, profesionalnih šminkera. Efekat nežnog, odmornog a zavodljivog izgleda sve je popularniji među poznatim lepoticama. Međutim, on je idealan za svakodnevne, poslovne prilike, ali i za one trenutke kada želimo da zavodimo na jedan suptilniji način. Ako ste već i same ljubiteljke nežne šminke i volite ovako da se našminkate, imajte na umu najvažnije pravilo.

instaIMG 1519
foto: Miss Stills Photography make up: Jelena Ostojić (Star Makeup Studio) model: Ana Milićević Božić

[su_quote cite=”savetuje Makeup artista Jelena Ostojić (Star Makeup Studio).”]Osnovno pravilo “nude” šminkanja je: “Manje je više.”! Naime, da, sa što manje slojeva šminke, postignemo što prirodniji izgled. [/su_quote]

Ako se šminkate u “nude” stilu, uvek razmišljajte o tome šta je to što nam je priroda lepo dala. Po tom principu birajte i boje, koje ćete koristiti za konturisanje i senke. Samo zemljani tonovi su dozvoljeni! Maskaru nanosite u tankom sloju i isključivo na vrhove trepavica. Usne obojite u nijansu što približniju boji kože usta, ili, kako to šminkerka Jelena Ostojić (Star Makeup Studio) kaže, koristite eventualno za nijansu tamniji ruž ili sjaj.

Ono što je posebno primamljivo kod ovakvog, monohromatskog stila šminkanja je to što nikada neće izaći iz mode. Zbog toga vredi uložiti u odgovarajuće pudere, senke i karmine. Vodite računa da su toplih tonova, kako ne biste izgledali ispijeno, već osveženo, odmorno i privlačno.

Pri odabiru preparata dekorativne kozmetike, bitno je da odredite i ton svoje kože, koja, osim što je svetla ili tamna, može da bude i žućkasta, maslinasta, rozikasta…

Da li vam je ten hladini ili topliji? Odredite po nijansi vena na rukama ispod dlana, to jest, na mestu nežne kože zgloba. Ako vam se čini da su vam vene plave boje, onda je vaš ten hladniji, a ako su zelenkaste onda je topliji.

Ukoliko niste sigurne, pri tačnom određivanju tena i odabiru boja konsultujte se sa šminkerom. U međuvremenu, uživajte u eksperimentisanju sa “nude” šminkanjem, jer prirodna lepota je uvek na ceni.

IMG 7670
Šminkerka Jelena Ostojić – Star Makeup Studio, foto: Miss Stills Photography

Pročitajte i savet kako da zablistate u klasičnoj lepoti.