revija pal zileri kolekcija jesen zima 100

Revija Pal Zileri: kolekcija jesen-zima

10. septembar, 21h, Belexpo

Naslovne strane magazina Lajf, stil legendarnih magnata Vol Strita i Avenije Medison, sofisticirana elegancija Hičkokovih glumaca… sve je to deo mašte i glamura „pedesetih” godina dvadesetog veka – izvora inspiracije kolekcije Pal Zileri jesen/zima ’12-’13, koja će biti predstavljena na reviji u ponedeljak, 10. septembra u 21h, Belexpo.

Formalna odeća Pal Zileri kolekcije za jesen i zimu (2012-2013) je moderna interpretacija “pedesetih”, dok je raznovrsnost materijala, transformacija, boja… srž inspiracije ovosezonske kolekcije Lab!

Koncept formalne kolekcije usredsređen je na usaglašenu mešavinu laganih materijala, uz neprozirni izgled i kombinaciju materijala istog tkanja (kao što su pamuk/vuna ili pamuk/najlon). Ključni element je „starinski izgled”, naglašen različitim nijansama kod pantalona i košulja. Lakoća se takođe oslikava u izradi ostalih odevnih predmeta – jaknama i kaputima – koji savršeno prijanjaju uz telo, kreirajući izgled krojačkog veza.

Moderniji krojevi kolekcije Lab sada daju dodatni volumen u nogavici, a samim tim i novi i uglađen imidž koji se uklapa uz ostatak kolekcije. Isti krojevi se, takođe, primenjuju na klasične pantalone, uz nove materijale kao što su izbeljeni flanel – tretiran solju ili sprejem – sa ručno izrađenim efektima koji čine tkaninu posebnom.

Moderna trikotaža sadrži dva lica, uz farban kašmir/svilu, sa površinama sačinjenim od farbane melanž vune i vuna/alpaka uz originalne intarzija šare. Košulje su uske, sadrže streč materijale ili kvalitetni žakar – uz raznovrsne printove i modele sa improvizovanim uvećanjima radi dobijanja neobičnih oblika na ovoj tkanini.

Kolekciju dopunjuje aksesoar – poput providnih ešarpi sa velikom mustrom, prisutnim i na kravatama. Materijali i šare u boji daju posebni akcenat kaiševima, dok su patike u boji sačinjene od različitih tehnoloških i prirodnih materijala.