sminka za najludju noc

Šminka za najluđu noć

Izgledajte glamurozno uz savete Hane Balaban

Dame, odabrale ste haljinu, frizuru i nakit. Samo još da dodate malo boje na lice i spremne ste za ludu noć! Šminka je ključna stvar u novogodišnjem stajlingu. Kako da se našminkamo za doček?

Make up artist Hana Balaban nam predlaže nekoliko neodoljivih kombinacija koje će vas učiniti glamuroznim.

Hana Balaban - Make up artist
Hana Balaban – Make up artist

Osnova svake uspešne šminke jeste čisto i negovano lice. Na očišćenu kožu nanesite podlogu koja je neophodna pre teniranja lica. Potom,sunđerčićem istenirajte lice i vrat, kako bi se izbegla razlika u boji dekoltea i vrata. Za teniranje koristite tečni puder, koji je najpribližniji prirodnoj boji vaše kože. Podočnjake pokrijte korektorom, utapkavanjem, nikako razmazivanjem. Fiksirajte tečni puder pomoću pudera u kamenu ili prahu.

Femme fatale
Femme fatale

Nakon teniranja,nanesite senku,boje lavande,preko celog kapka. Izvucite konture masnom crnom olovkom za oči, potom senčite konture crnom senkom. Nanesite rumenilo i maskaru.

Barbie girl
Barbie girl

Za teniranja koristite isti postupak kao u prvom primeru, samo je nijansa pudera drugačija. Konture oka izvucite olovkom, crnom i masnom. Kapke senčite sedefasto-belom, crnom i ljubičastom. Rumenilo nežno ružičaste boje nanosite u tankom sloju na jagodice. Oči će dobiti mačkasti izgled uz pomoć veštačkih trepavica. Usne će vam postati senzualn tako što ćete na njih da nanestete sedefasti sjaj.

U orijentalnom stilu
U orijentalnom stilu

 Nakon obaveznog teniranja tečnim puderom, lice osvežite rumenilom u prirodnoj nijansi. Neka vam ruž bude neutralne boje, jer je cilj da istaknete oči. Kapke bojite u zlatno sedefaste nijanse sa malo zelene. Veštačke trepavice u boji daju licu jednu posebnu draž. Naravno ako ste dovoljno smeli da ih ponesete!

Retro dama
Retro dama

Tenirano lice smo uokvirite rumenilom boje breskve. Usne uokvirite olovkom u prirodnoj boji kako bi ih istakli i dobili savršen oblik. Karminom boje mesa usne će postati senzualne. Kapke smo senčite intenzivno zelenom nijansom i sedefasto-belom. Na trepavice dodajte crnu maskaru.

 Glamurozna diva
Glamurozna diva

Za ovakav efekat apsolutno glamurozne dive poigrajte se sa svetlucavim sjajem i šljokicama. Kožu lica tenirajte i nanesite rumenilo. Oči intezivno naglasite uz pomoć crne i bele senke za oči. Da bi pogled bio prodoran, na kapke nanesite i šljokice. Crna maskara će definisati ceo izgled očiju. Usne blago ulepšajte sjajem u prirodnoj nijansi.

Foto: Aladin Bakhit-Ali