Povratak devedesetih: patike na navlačenje

Moda devedesetih, koju neretko ismejavamo, često nam se vraća na modne piste i u izloge. Tako je i sa obućom, tačnije patikama na navlačenje koje su aktuelne ove sezone i koje ćemo na našim ulicama viđati i u elegantnoj odevnoj kombinaciji.

Patike na navlačenje, koje oni nešto stariji nisu ni kao deca voleli, ove sezone su dominantan modni momenat u odevanju. Dezeni i materijali u kojima su sačinjene su najrazličitiji, tako da moramo da priznamo da su dosta kreativnog izgleda i kao takve zgodne za uklapanje sa prolećno-letnjom garderobom.

Patike za proleće–leto 2014. možete da pronađete u karo, krokodil, leopard, hibiskus ili cik-cak šari. Materijal u kojem su skrojene je takođe raznovrsan, pa su nam dostupne patike sa čipkom, šljokicama, nitnama, konjskom dlakom… Naravno, tu su i klasična koža i platno, kao i crna i bela boja.

Kako da kombinujete patike sa odećom?

  • Dobra i sigurna varijanta je da na crne farmerke obučete crno-bele patike na navlačenje.
  • Suprotno tome, možete izabrati svetle farmerke i patike u živim bojama, kako biste ostavili upečatljiv modni utisak.
  • Za toplije dane izaberite šarene patike, jednobojnu majicu i teksas šorc na tregere.
  • Kombinujete čipkanu obuću i čipkane majice ili košulje.
  • Jednostavnost u izgledu postići ćete ukoliko obučete belu košulju, teget farmerke i patike u istoj boji.

 

Trend patika na navlačenje podrazumeva obuću i za muškarce i za žene, kao i za decu. Takođe, ove sezone su isto toliko popularne i espadrile i mokasine, za koje važe ista pravila pri odabiru i uklapanju u proćeno-letnju odevnu kombinaciju.

Ne zaboravimo da je Majkl Džekson bio taj koji je mokasinama udahnuo potpuno nov život i popularnost.