orhideja

Boja godine “orhideja”

Željni ste promene i osveženja? Počnite od onoga što vam je najdostupnije. Unesite novu nijansu u svoj život. Neka to bude ljubičasta – “orhideja” – zvanična boja godine 2014.

Glavna inspiracija modnih, industrijskih i dizajnera enterijera, u ovoj godini, biće jubičasta boja, takozvana “orhideja”. Zbog toga možemo da očekujemo da ćemo u radnjama pronalaziti veliki izbor odeće, modnih detalja, šminke i ukrasnih predmeta za enterijer u lila boji.

Dolazak ljubičaste boje u centar svetske kreativne pažnje lepa je vest za sve one koji u njoj posebno uživaju, a dobropoznato je da su to najčešće tinejdžeri.

Kompanija Pantone svake godine bira i predstavlja boju godine. U 2014-oj to je ljubičasta – “orhideja” ili Radiant Orchid, što joj je zvaničan naziv.

Važno je da znamo da ljubičasta boja budi maštu i kreativnost. To nam je svima veoma bitno, bez obzira na godine i profesiju. Zato su i stručnjaci iz kompanije Pantone izabrali baš “orhideju”. Prema njihovim rečima, moderno vreme sve više ceni originalnost, a ljubičasta je tu da je probudi u nama.

Ljubičasta boja ima svoju posebnu ulogu u različitim estetskim aspektima naših života. Ovo su predlozi zbog čega i kako da je upotrebite u svakodnevnom životu.

Obucite ljubičastu

Ljubičasta i svi ostali ružičasti podtonovi ističu sjaj kože. Majica ili modni detalj u ovoj boji učiniće da, i muški i ženski svet, izgleda sveže i odmorno u licu. Ovo je dobar trik kako da uz pomoć boje izgledate odmornije.

Šminkajte se ljubičastom

Ljubičasta, naravno, i u šminkanju daje taj zdrav i sjajan izgled licu. Ono što je najvažnije, dobro pristaje skoro svakom tenu.

Stručnjaci preporučuju da se u estetskoj kozmetici kobinuje sa lavandom ili pink bojom, pa čak i sa crvenom. Posebno je atraktivna kao boja laka za nokte.

Ljubičasta u vašem domu

Budite smeli i slobodni, pa dodajte ljubičasti ukras vašem domu. “Orhideja” se slaže sa različitim nijansama zelene, pa čak i sa svetlo žutom bojom. Takođe, odlično akcentuje smirenije boje, kao što su to siva, bež i zelenkasto-braon.

Ekspresivna i egzotična, ljubičasta orhideja će uneti živost i kreativnost u vaš život. Uživajte u eksperimentisanju i kreativnoj slobodi, kako bi vam ova godina bila kao iz mašte, koju često pripisujemo magičnoj ljubičastoj boji.