Foto: Tijana Janković
Foto: Tijana Janković

Šarmirajte romantičnom trpezom

Uz par saveta, lako ćete ostaviti dobar utisak

Bilo da spremate večeru za dvoje, novogodišnju trpezu za prijatelje ili pravite ukusni obed bez povoda, ostavićete bolji utisak ukoliko se malo više potrudite i dekorište sto…

Bez obzira da li imate pravu trpezariju ili da li umete da kuvate, sa onim što imate možete napraviti simpatičnu večeru sa stilom. Uz male detalje sve će izgledati otmenije, pa čak i hrana iz kesice. 

Novogodišnja trpeza je savršen povod da budete kreativni i maštoviti. Kako bi bili inspirisani, pogledajte par predloga i saveta za dekoraciju svečanog stola.

Odlučite se za boje koje će biti zastupljene. Bela sa bojenim akcentima je jedna od interesantnih varijanti. Za svečanu večeru, kao što je novogodišnja, možete dodati i zlatnu ili srebrnu. Zelena i crvena su dobra asocijacija na zimske praznike. Ranije izaberite i pripremite tanjire i escajg. Salvete, takođe, presavijte veče pred događaj.

Umesto stoljnaka izaberite podmetače, jer će učiniti da vaš sto izgleda modernije. Možete ih naći u svim bojama i od različitih materijala, a po relativno niskim cenama u Indijan ili u prodavnicama Sve za 120.

Sve će izgledati mnogo lepše i svežije ako dodate cveće. Jedan cvet je već dovoljno efektan, a ukoliko imate novca ili strpljena da sami napraviti cvetni aranžman, bio bi to savršeni detalj. Odaberite boju latica koja je u skladu sa ostalim predmetima koji će se naći na vašem stolu.

Za centrali deo stola, koji bi bio u duhu praznika, izaberite neobičnu staklenu vazu ili činiju. Napunite je novogodišnjim lampionima. Neka ukrasi budu u istoj boji.

Prigušeno ambijentalno svetlo i sveće na stolu čine pravu romantičnu atmosferu. Pripremite svećnjake tako što ćete ih očistiti. Ukoliko ih nemate, možete lako improvizovati. Napunite neku lepo čašu ili činju vodom, ubacite koju laticu i spustite male sveće da plutaju.

Ne zaboravite ni muziku. Tihe note u pozadini će učinit da se opustite i uživate u svim čulima. Mada, i zvuk balončića penušavog vina je isto veoma prijatan.

Ovako aranžirana trpeza će oduševiti i najzahtevnijeg gosta, a vi kao domaćini ćete napraviti ugođaj koji će se dugo pamtiti.

Foto: Tijana Janković