prolecna svezina 388

Prolećna svežina

Lagana priprema za Sunce

Hladno vreme isušilo je našu kožu, kosu i nokte. Kape, rukavice u proteklim hladnim danima, baš kao i deblja odeća, umanjili su svežinu našeg izgleda. Naše telo sa pravim suncem traži adekvatnu negu…

Želja za tamnijim tenom pojavljuje se već u prvim sunčanim danima, pa će se mnogi svetlije puti, još više iznenaditi svojom belinom i svakako postati zlovoljniji. Ipak, ono o čemu bi trenutno trebalo da brinemo nije tamniji ten, već način da vratimo elastičnost i svežinu našeg tela. Ono što je najbitnije na samom početku prolećne, jeste da smanjite masne i teške kreme i usmerite se na hidrantne. Piling čitavog tela obavezno radite jednom nedeljno. Najbolji je onaj od kukuruznog brašna i meda. Tu je i rukavica za kupanje kojom ćete se blago masirati, a svakako i skinuti izumrle ćelije sa površine kože. Tuširanjte se kratko, kako ne biste isušivali kožu.

 Najbolji preparati za negu su oni prirodni, bez hemijskih svojstava.Za oporavak vaše kose, pored skraćivanja oštećenih krajeva, i dalje je nezamenljivo maslinovo ulje, a tu su i med i jaje. Možete staviti svaku od navedenih elemenata posebno, a možete ih ujediniti u jednu masu. Ova maska, baš kao i sve, drži se 20 minuta, ali ako i produžite nema štetnih posledica. Za oporavak kože i noktiju koristite, takođe, maslinovo ulje.

Pre izlaska na ulicu, namažite delove tela, koji su izloženi suncu, kremom sa zaštitnim faktorom. Savršeni su za negu tela preko cele godine. Lice pre šminke, dobro očistite, a zatim namažite hidrantnom kremom za lice.

Da biste koži vratili sjaj tu je i fantastična maska od banane. Ovo voće koži daje svež izgled upravo zbog kalijuma koji ima u sebi. Dovoljno je samo da ga izgnječite viljuškom i masu nanesete na lice. Posle 15 minuta uklonite masku tupferom i mlakom vodom.

Na ovaj način imaćete lep izgled, a na prirodan i zdrav način pripremićete telo za prolećni i letnji ten!

foto:publicdomainpictures