ID 100139888

Čvrst san popularan trend u hotelijerstvu

Pripremila Tijana Janković

Pravi odmor je onda kada se dobro naspavamo. Ta činjenica je inspirisala hotelijere da u svojoj ponudi posebnu pažnju posvete čvrstom snu svojih gostiju. Kako to hotelsko osoblje uspavljuje svoje klijente?

Spa centri u okviru hotela postali su standard. Bazeni, saune i relaks masaže vrlo brzo su postale pravi hit. Međutim, hoteli se vraćaju svojoj osnovnoj funkciji, a to je da omoguće što udobnije prenoćište. Da su gosti utonuli u dubok i okrepljujući san za to se brine, ne sobarica kako bi možda neki pomislili, već hotelski Ambasador sna.

Ambasador sna vodi računa da je osoblje obučeno da pruži prave uslove za spavanje svojim gostima. Koje su to tehnike koji oni koriste?

Paket “Duboki san” razlikuje se od hotela do hotela. Jedni uspavljuju goste tako što im omogućuju uspavljujući TV program, opuštajuću muziku ili terapiju svetlom. Ima i onih, poput njujorškog hotela Bendžamin, koji svojim gostima nude izbor od dvanaest jastuka, pa svako može da odabere onaj koji mu najviše prija, plus, tu je  i garanciju za dubok san.

Još neki od trikova su i odgovarajuće doziranje kiseonika, užina pre spavanja, miris lavande u sobi, maske za spavanje i optimalna temperature vazduha. Ono što Ambasadori sna ističu kao veoma bitno za lepe snove jeste da gosti isključe sve elektronske uređaje.

Mnogi vole aktivan odmor i traže adrenalinski ugođaj, međutim, ovaj koncept ugostiteljstva je osmišljen tako da bude što udobniji za umorne putnike namernike.

foto: marin at FreeDigitalPhotos.net