Vankuver

Vankuver

Najbolji grad za život

Veoma često ljudi pobegnu iz stvarnosti, zatvore oči, prigrle maštu i zamisle sebe na nekom drugom delu zemljine kugle, negde gde je život smireniji, bolji i kvalitetniji. Tamo je, složićete se, sve lepše i pitate se da li postoji uopšte takvo mesto?

Postoji. Možete da se vratite iz mašte i odahnete. Već pet godina za redom, kanadski grad Vankuver se kotira na najvišijoj lestvici kao jedan od najpoželjnijih gradova na svetu za život građana.

Prema anketi koja je sprovedena nedavno, potvrđeno je da je Vankuver grad po meri svakog građanina, pa čak i onih malo zahtevnijih. Ovu titulu „najboljeg grada” Vankuver je dobio još 2007. godine i ponosno stoji na istoj poziciji. Sprovednom anketom utvrđeno je da grad zadovoljava gotovo sve uslove za život, čak 98 odsto uslova od ponuđenih. Tako je Vankuver jedan od najsigurnijih gradova u svetu, stopa kriminala je svedena na minimum, zadovoljava sve kulturne potrebe građana, kao i zdravstvenu pomoć i socijalnu zaštitu. Grad vodi računa o svojim građanima, obrazovanju i infrastrukturi. Plate su na zadovoljavajućem nivou, zato i ne čudi što iz godine u godinu veliki broj novih građana hrli da pronađe svoje mesto pod suncem baš u ovom gradu. Inače, veliki broj Azijata živi u Kanadi, a posebno u Vankuveru, pa se u jednom trenutku zapitate da li se nalazite na zapadu, ili u nekoj istočnoj državi.

Sve u svemu, savršeno mesto postoji, istina je da u Kanadi zimi temperature dostižu i do neverovatnih -40, ali znate kako kažu jeste hladno, ali je zato standard na nivou.

Foto: Dragana Jovanović