Screen Shot 2016 09 28 at 00.53.22

1000 godina od stradanja Svetog Jovana Vladimira

Nizom manifestacija koje je organizovala Turistička organizacija opštine Bar povodom obeležavanja jubileja, 1000 godina od stradanja sveca Jovana Vladimira, predstavljena je i umanjena stilizovana replika krsta kneza Vladimira od zlata i srebra, u obliku priveska. Vladimirov  krst je  simbol vere, nade i ljubavi.

Direktorica Turističke organizacije Bar, Neda Ivanović, izjavila je da ovaj projekat bio veoma zahtevan i specifičan i da je bio podvig umanjiti krst sa dimenzija 45 x 38 cm na 3,1 x 3, 5 cm a da se zadrži originalnost i detalji na obe strane krsta.

Kompletnu ambalažu: kutiju, sertifikat, legendu i  omot je uradila poznata dizajnerka  Ana Matić – koja je takođe zaštićena.

Hram Svetog Jovana Vladimira osveštan u Baru, u nedelju, 25. septembra. Hram su osveštali Njegova svetost patrijarh jerusalimski Teofilo Treći, Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, arhiepiskop albanski Anastasije, arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.  Ovom događaju prisustvovalo je više od 50 arhijereja, vladika, mitropolita iz celog sveta i nekoliko hiljada vernika iz Crne Gore, regiona, Rusije, Ukrajine, Belorusije…