fbpx

1000 godina od stradanja Svetog Jovana Vladimira

Nizom manifestacija koje je organizovala Turistička organizacija opštine Bar povodom obeležavanja jubileja, 1000 godina od stradanja sveca Jovana Vladimira, predstavljena je i umanjena stilizovana replika krsta kneza Vladimira od zlata i srebra, u obliku priveska. Vladimirov  krst je  simbol vere, nade i ljubavi.

Direktorica Turističke organizacije Bar, Neda Ivanović, izjavila je da ovaj projekat bio veoma zahtevan i specifičan i da je bio podvig umanjiti krst sa dimenzija 45 x 38 cm na 3,1 x 3, 5 cm a da se zadrži originalnost i detalji na obe strane krsta.

Kompletnu ambalažu: kutiju, sertifikat, legendu i  omot je uradila poznata dizajnerka  Ana Matić – koja je takođe zaštićena.

Hram Svetog Jovana Vladimira osveštan u Baru, u nedelju, 25. septembra. Hram su osveštali Njegova svetost patrijarh jerusalimski Teofilo Treći, Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, arhiepiskop albanski Anastasije, arhiepiskop cetinjski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.  Ovom događaju prisustvovalo je više od 50 arhijereja, vladika, mitropolita iz celog sveta i nekoliko hiljada vernika iz Crne Gore, regiona, Rusije, Ukrajine, Belorusije…

More Stories
U svetu je moderno pušiti čaj!