nega tela u zimskim danima 449

Nega tela u zimskim danima

Nežnost i sjaj i dalje traju

U zimskim danima naša koža ne sadrži dovoljno prirodne masnoće kako bi sačuvala potrebnu vlažnost. Telo u hladnim danima, veoma je sklono isušivanju, pucanju i pojavi ekcema, jer ono i ispod tople odeće, reaguje na promenu temperature pri izlasku na hladan vazduh i ulazak u tople prostorije. Kako biste koži obezbedili potrebnu vlažnost, uspostavili ravnotežu, potrebno je malo truda.

Tuširanje

Za početak izbegavajte tuširanja previše toplom vodom, jer i na taj način isušujete kožu. Koristite, pored hidrantnih krema i emojlijenasa, i kreme koje u sebi sadrže ulja. Kremu nanesite uvek posle tuširanja. Kad god ste u prilici izmasirajte telo maslinovim uljem.

Piling

Piling je obavezan i u zimskim danima i dovoljno je da ga radite jednom nedeljno. Najbolji je onaj piling koji možete da sačinite od prirodnih sastojaka iz vaše kuhinje. Običan šećer ili kukuruzni griz, u koji možete da dodate i med, odlični su u otklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože.

 

Kosa i nokti

Kosa je takođe podložna štetnim uticajem vetra i niskih temperatura. Pored toga što postaje suva, gubi i sjaj. Zbog toga je hranite maskom od maslinovog ulja, meda i žumanca. Maslinovo ulje možete koristiti i za negu noktiju.

 

Lice

Najviše pažnje ipak poklanjamo licu. Za skidanje šminke koristite blage kreme, a lice čistite losionima, tonicima, koji nisu na bazi alkohola, kako ne bi došlo do isušivanja kože. Obavezno posle umivanja i pre izlaska, stavite hidrantnu kremu ili emolijens ukoliko ste podložni ekcemima. Preporučuje se i korišćenje tečnog pudera sa mineralima.

 

Ruke

Obavezna je i nega ruku. Ne morate uvek da imate namensku kremu, dovoljno je samo da sadrži određena ulja. Rukavice u hladnim danima nikako nemojte da zaboravite.

foto: Tijana Janković