DSC 0278

Čajanka u juvelirnici

U subotu 12. decembra održana je čajanka u juvelirnici Diamond Spot, pod sloganom „Teapot at Diamond Spot“, gde je češka dizajnerka nakita Daniela Krákorová Komatović predstavila masterpiece kolekciju dijamantskog nakita na kojoj je radila osam godina, a gemolog je edukovao poznate dame kako da prepoznaju da li su biseri pravi, na šta je najvažnije obratiti pažnju kod kupovine dijamanta, dok im je češka dizajnerka pokazala kako od ideje, preko crteža, kalupa i obrade nastaje jedan prsten i kako se niže biserna ogrlica.

Događaju su prisustvovale razne poznate ličnosti iz muzičkog, filmskog i umetničkog sveta, poput: Aleksandre Kovač, Danijele i Hafe Karić, Biljane Cincarević, Danice i Bebe Marinković Tamare Karić, Danijele Vranješ, Katarine Gromilić…(foto)

„Svakako nije lako naći lep kamen, sa sertifikatom, dobrom bojom, a da opet nije puno skup. Pored mnogo pokazatelja, najvažnije je da kamen prirodan, da nije tretiran, jer ako kupite takav kamen, posle određenog vremena neće biti isti“ – rekao je gemolog.

„Verujem da drago kamenje zrači određenom energijom. Samo dok gledam ove prelepe komade nakita sa dragim kamenjem oči mi se odmaraju, podsećaju me na energiju koja proizilazi iz ateljea mog muža“- rekla je Beba Marinković

„Kada su u pitanju biseri prvi pokazatelj da su pravi je njihova težina, mnogo su teži od veštačkih. Drugi pokazatelj je toplota, ukoliko nosite ogrlicu i skinete je ona će biti toplija u tom trenutku, ali već nakon nekoliko minuta pravi biseri se ohlade, a veštački ostanu topli. I treći pokazatelj je da ako biserom pređete preko zuba malo mora da zapinje, škripi, kao da ima pesak preko sebe“- podelili su par trikova zaposleni u Diamond Spot-u.

„Volim unikatan nakit, nakit koji se ističe i razlikuje od ostalih, a Daniela ima dosta dara da to pretoči u delo. Oduševljena sam njenim radom“- rekla je Aleksandra Kovač.

„Sjajno je da se čovek edukuje dok je živ. Večeras sam naučila par trikova koje ću svakako primeniti u budućnosti prilikom kupovine nakita. Osećam se već sigurnije“- izjavila je naša poznata balerina Katarina Gromilić.