DSC04859
SONY DSC

Performans Suzane Perić najavio zimsku sezonu u Kući Kralja Petra Prvog

Multimedijalnim performansom, kroz spoj mode, umetnosti i muzike kreatorke Suzane Perić,  svečano je najavljena umetnička zimska sezona u renoviranoj Kući Kralja Petra Prvog. Događaju su prirustvovale brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života, poput, Nede Ukraden, Ivona Jevtić gradska sekretarka za kulturu Grada Beograda, Lene Bogdanović, Snežana Dakić, Igora Todorovića, Nina Mudrinić voditelj, Danijela Marić psihijatar, Marko Đurovski pevač, Goran Karadžić direktor rizort Stara Planina i mnogi drugi.

Ovaj istorijski objekat, inače, epicentar kulturnih dešavanja na Opštini Savski venac, osvanuo je u novom ruhu zahvaljujući, sredstvima koje je ova gradska opština uložila u njegovu obnovu.

Irena Vujović, predsednica Opštine Savski venac, podsetila je ovom prilikom, da se u Kući Kralja Petra održavaju mnogobrojne manifestacije, koje tradicionalno okupljaju veliki broj Beograđana, ali i turiste koji naš grad posećuju u sve većem broju.

“Kao predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Beograda trudim se kad god sam u prilici, da podržim žene, a Suzana Perić je pravi primer mlade i uspešne žene, koja je višegodišnjim trudom i zalaganjem izgradila svoje ime i čiji je rad veoma cenjen”, istakla je Vujovićeva.

Čast da otvori renoviranu Kuću Kralja Petra pripala je našoj poznatoj kreatorki Suzani Perić, koja je inspirana vremenom naših kraljeva i kneginja uradila novu kolekciju dostojnu najlepših svetskih dvorova.

“Velika je čast biti u renoviranoj Kući Kralja Petra. Posebnu zahvalnost želim da iskažem Opštini Savski Venac, i gospođi Ireni Vujović, čija je energija bila pokretač svih mojih kreativnih ideja. Ovom modnom prezentacijom želim da prenesem da su žene danas, kao i kneginje u svoje vreme, iste samostalne žene koje su svoju viziju umele da realizuju. One su za mene bile velika inspiracija i upravo ovom kolekcijom poručujem svim damama da budu dostojne, vredne, da cene sebe, ali i da imaju partnera koji može da prati njihov senzibilitet i energiju”, istakla je Perićeva.

U okviru programa izveden je deo monodrame “Na kafi kod knjeginje Ljubice “ koja se, inače, izvodi u ambijentu Konaka knjeginje Ljubice, a koju je izvela  Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada. U muzičkom delu nastupile su   Sestre Gobović koje su sve prisutne svojim glasovima vratile u prošlost. Zapažen nastup imala je i primabalerina Narodnog požorišta Milica Jević.