za svaku priliku

Za svaku priliku

Bilo da je kravata, šal ili ešarpa

Svaki muškarac u svom životu barem jednom stavi kravatu. Svake hladne zime bez šala se ne može. A ešarpa je skoro postala interesantan detalj u garderobi modernog muškarca. Ali nije dovoljno da ih samo nosite – bitno je i kako izgledaju na vama…

Ako ste ikada kao mali nosili kravatu, možda se i sećate da vam je vaša majka nju vezivala i podešavala da biste izgledali kao mali gospodin. Kasnije tokom života, kravatu ste možda nosili ili ćete je nositi za malu ili veliku maturu. Tada će vam kravatu ponovo nameštati majka, a ponekad i otac, ali samo ako je vešt u tome. U nekom momentu, kravatu ćete morati da nosite i zbog raznih porodičnih, ali i poslovnih događaja. Ako budete imali sreće, pored vas će često biti neko ko će vam pomagati oko kravate. Ali to ne važi za sve prilike.

Upravo za takve prilike vama je potrebna pomoć – kako da vežete kravatu, a da sve bude kako valja. Ta pomoć stiže u vidu aplikacije “How to tie a tie” za vaš Android i iPhone telefon. Aplikacija je besplatna i dostupna na Android Market-u i radi na skoro svim verzijama Android platforme, bez obzira na veličinu ekrana. Za iPhone ovu aplikaciju možete preuzeti preko iTunes servisa.

Lista načina vezivanjaKako vezati kravatu

Aplikacija sadrži nekoliko načina vezivanja kravata poput Windsor ili običnog (regularnog) čvora. Svaki način vezivanja je opisan nekoliko sličica na kojima se vidi šta i kako treba da stoji. S obzirom na jednostavnost aplikacije, ali i zbog upotrebne vrednosti, ovu aplikaciju ćete sigurno uvek imati na svom telefonu, posebno ukoliko vam je kravata deo svakodnevnice.

Naravno, svojoj dragoj obavezno dozvolite da vam podesi kravatu. To je neizbežan ritual.

Kada je u pitanju šal ili ešarpa, stvari su malo drugačije. Da biste skrenuli pažnju na svoj šmekerski izgled, nije dovoljno da samo imate kvalitetan šal ili ešarpu. Potrebno je da znate i da ih namestite da bi taj izgled došao do izražaja.

ss 480 1 1Spisak načina vezivanja ešarpe ili šala

Tako su kreatori aplikacije “How to tie a tie” kreirali i aplikaciju “How to tie a scarf” koja će pomoći da oplemenite svoj izgled uz jednostavne predloge. Funkcionisanje aplikacije je potpuno isto kao i u prethodnom opisu – uz par slika, opisano je kako da sami namestite šal ili ešarpu.

Bez obzira koji muški detalj od tri navedena više upotrebljavate u svojoj garderobi, sada uvek možete izgledati sređeno.

[appbox googleplay com.artelplus.howtotie]